Sunčana strana FBiH

Besplatne 'Mostarske priče'

Svoje uloge u ovoj predstavi ostvarili su Mirela Mijačank Kordić, Ivan Skoko i Igor Vidačković.
Kultura / Kazalište | 12. 09. 2018. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta 'Sunčana strana Federacije BiH', u srijedu je u muzeju MUM upriličena izvedba mini predstave 'Mostarske priče', a glumci mostarskih teatarskih kuća su tekst interpretirali na engleskom jeziku. Predstava je interaktivna, te u njenom sadržaju sudjeluje i publika.

"Na svoj ćemo način pokušati dočarati jednu od najljepših pjesama s ovih prostora (Emina - Aleksa Šantić), priča o jednoj nesuđenoj ljubavi. Međutim, ne govori se samo o tome, ovo je priča i o mimaru Hajrudinu, o životu ljudi na ovom prostoru u to doba itd.

Kako je predstava na engleskom jeziku, tako će zainteresirani nakon predstave moći ostati i razgledati izložene eksponate naroda i običaja ovog podneblja. Inače predstava je nastala 2014. godine u suradnji sa MTM-om, a režirala ju je Tanja Miletić Oručević", kazao je glumac HNK Mostar Ivan Skoko.

Bljesak.info / Detalj iz predstave Mostarske priče

Nakon predstave, zainteresirani se mogu fotografirati u kostimima Emine i Alekse. Svoje uloge u ovoj predstavi ostvarili su Mirela Mijačank Kordić, Ivan Skoko i Igor Vidačković. Ukoliko ste propustili izvedbu ove kratke predstave, istu možete besplatno pogledati i u četvrtak 13.9. od 14 sati u MUM interpretacijskom centru kod Starog mosta.

Inače, projektom 'Sunčana strana Federacije BiH' agencija PRimera iz Mostara i Obala art centar iz Sarajeva uz podršku ministarstva okoliša i turizma FBiH kroz kolovoz i rujan realiziraju niz umjetničkih sadržaja s ciljem promocije i obogaćivanja kulturno - turističke i zabavne ponude Mostara i Sarajeva.

Već 14. rujna u okviru ovog projekta će posjetitelji moći besplatno pogledati film 'Whitney' ispred HDHS Kosača s početkom u 20 sati. 15. i 16. rujna na platou Mepasa će se održati glazbena radionica u vremenu od 19 do 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close