Besplatne predstave

Mostar među 12 bh. gradova koji sudjeluju u Noći teatra

Među sudionicima u ovoj godini je osam od 13 nacionalnih kazališta, koji će otvoriti vrata i slaviti ovu cjelodnevnu i cjelovečernju manifestaciju
Kultura / Kazalište | 12. 11. 2018. u 14:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosansko narodno pozorište Zenica devetu je godinu zaredom koordinator europske manifestacije Noć teatraza BiH, koja se tradicionalno održava treće subote u studenom, ove godine 17. studenog. 

Koordinatorica Noći teatra za BiH Merima Handanović je na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu RS-a, koje podržava ovu manifestaciju, rekla da u ovogodišnjoj "Noći teatra za BiH" sudjeluje 21 sudionik iz 12 bh. gradova sa svojih 40 programa, što je više u odnosu na prethodne godine. 

''Među sudionicima u ovoj godini je osam od 13 nacionalnih kazališta, koji će otvoriti vrata i slaviti ovu cjelodnevnu i cjelovečernju manifestaciju. Sudjeluju i četiri amaterska, odnosno gradska kazališta, dva centra za kulturu i po jedan festival, knjižnica, vrtić, akademija dramskih umjesnosti, nevladine organizacije i sektori'', istaknula je Handanović. 

Kazališta i kulturne ustanove, koje sudjeluju u ovom programu su iz 12 bh. gradova, Banje Luke, Zenice, Tuzle, Bugojna, Sarajeva, Srebrenika, Trebinja, Travnika, Kaknja, Mostara, Brčkog i Konjica. 

Četiri predstave bit će izvedene premijerno, a bit će organizirani i koncerti, među kojima i Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo, te radionice za djecu i odrasle, predstavljanje knjiga, online kazališne izložbe. 

''Na europskoj razini ove godine je deset zemalja sudionici u manifestaciji Noć teatra. Ljubitelji kazališnih dasaka će imati priliku da uživaju u ovoj manifestaciji u Hrvatskoj, Slovačkoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Bugarskoj i Belgiji'', rekla je ona. 

Suradnik za poslove marketinga Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Matrak je rekao da tijekom ove jednodnevne manifestacije posvećene scenskim umjetnostima kazalište postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kazališnih radnika i publike. 

U subotu, 17.11., Hrvatsko narodno kazalište Mostar uprizoriti predstavu Zečja rupa, redateljice Lejle Kaikčije. Ulaz će biti slobodan.

Mostarsko Pozorište izvest će predstavu "Derviš i smrt" Meše Selimovića, redatelja Erola Kadića. Ulaz će i u Pozorištu taj dan biti besplatan, a nakon predstave posjetitelji će imati mogućnost razgovora sa glavnim glumcima o samoj predstavi.

Kopirati
Drag cursor here to close