Početak godine

1. listopada Dompes otvara vrata prvim studentima

Kultura / Kazalište | 29. 09. 2017. u 15:09 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dompes za samo nekoliko otvara vrata prvim studentima i to 1. listopada 2017. godine.

''Hvala Bogu, nova akademska godina počinje u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine, a Dompes - studentski dom otvara svoja vrata prvim studentima! Za početak dok se završe sve studentske sobe u domu će zivjeti sedam studenata! Radovi u sobama se nastavljaju u ponedjeljak! Nadamo se da će sljedeće godine u ova doba Dompes primiti 150 studenata! Hvala svima!'', napisao je inicijator ovog projekta fra Iko Skoko na svom Facebook profilu.

Inače, ''Dompes'' je projekt mostarskih franjevaca koji vodi fra Iko Skoko koji je ranije izjavio kako je objekt sagrađen novcima preko 4000 donatora.

Studentski dom i pučka kuhinja, čija je izgradnja počela u siječnju 2015., stavljena je pod krov. Kuhinja i menza su dovršene, u zgradu su u potpunosti ugrađene instalacije, a s izgradnjom soba kreće se uskoro. Čim se, kako kaže fra Iko, sravnaju dosadašnji računi. Kaže, kako je donatora bilo mnogo, a njihova će imena biti izvješena u Domu. Od onih koji su dali i marku, odvojivši od svoje neimaštine, do velikih donacija u čemu prednjači Vlada Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close