Zagreb

Zoran Predin velikim gala koncertom slavi 40 godina karijere

Zoran Predin objavio je 39 autorskih albuma, četiri zbirke poezije i dvije prozne knjige, knjigu anegdota “Druga žena u haremu” (2012.) i "Glavom kroz zid" (2017.), koja upravo izlazi i na hrvatskom u izdanju Frakture i prijevodu Jagne Pogačnik.
Kultura / Glazba | 19. 01. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istaknuti slovenski glazbenik Zoran Predin, jedan od najznačajnijih novovalnih kantautora, obilježit će 40 godina karijere 7. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu velikim gala koncertom na kojemu će taj "ljubavnik iz ormara" izvesti program šansone, gypsy swinga i indie akustičnog rocka Lačnog Franza, uz iznenađenje iz 1980-ih, gošću Anju Rupel s pjesmama legendarnog Videosexa.

"Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći nesimpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost", stoji u najavi.

Najvećim komplimentom osobno smatra to što su ga proglasili novovalnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s vrhunskim hrvatskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao, dodaje se.

U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri, Zoran Predin objavio je 39 autorskih albuma, četiri zbirke poezije i dvije prozne knjige, knjigu anegdota “Druga žena u haremu” (2012.) i "Glavom kroz zid" (2017.), koja upravo izlazi i na hrvatskom u izdanju Frakture i prijevodu Jagne Pogačnik.

Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima i nastupao po cijelom svijetu, no kako sam kaže - najbolje tek dolazi, piše Hina.

"Trideset i devet objavljenih albuma. Više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere s predsjednicima država. Suradnja i druženje s kolegama. Pretjerivanja svih boja", ističe se u najavi.

"Sve se to krije u 40-godišnjoj glazbenoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere. Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti oduševit će nas i ovu večer u Lisinskom", dodaje se.

"Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma 'Tragovi u sjeti' pod prstima vrhunskog pijanista Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu - uvijek zavodljiva Anja Rupel, nakon dugog vremena s pjesmama legendarnog Videosexa", poručuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close