Sara

Zoran ima svoj prvi samostalni singl nastao u radionicama MoRS DK studija

U okviru ovoga projekta Mostar Rock Schoola predstavljena je prva pjesma Zorana Stupara.
Kultura / Glazba | 22. 12. 2017. u 09:12 Bljesak.info
Zoran Stupar - Sara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Rock School u suradnji sa Asocijacijom muzičkih stvaratelja (AMUS) pružio je priliku glazbenicima/bendovima iz BiH da se prijave i osvoje snimanje u MoRS DK studiju!

U okviru ovoga projekta predstavljen je prvi samostalni uradak djelo Zorana Stupara.

''Pjesma 'Sara' je moj prvi samostalni singl nastao u svibnju 2015. godine. Posvećen je svima, koji se slažu ili ne s tim da je dijalog srž egzistencije, pogotovo kao mogućnost a ne imperativ'', piše Zoran o svojoj pjesmi .

''U studenom 2017. ''Sara'' je stekla svoju finalnu formu zahvaljujući timu glazbenika Rock škole na čelu s mladim Marinom Bošnjakom, kapetanom harmonije. Bilo je u ime smisla. Rad, red i neprestano naoružavanje vrlinama doveli su dvodnevni proces snimanja do ekstaze. Sve je stalo u dogovor. Ono što me naročito impresionira svaki put kada odem u Mostar, to su tempo života i kultura uvažavanja raznoraznih ideja, naročito o Rock školi kada se radi. Tako sam osjećao neprestanu bratsku podršku koja me sada navodi da svima njima čestitam Novu godinu, ali i svim ljudima koji čitaju ovo, te im zahvalim na pažnji'', napisao je Zoran koji je autora teksta, glazbe i aranžmana pjesme.

U opisu na Youtubeu piše kako su ''Saru'' realizirali Amar Šantić - električna gitara, bas gitara, akustična gitara, Igor Jovanović - bubanj, Marin Bošnjak - klavijature i specijalni estetski aspekti i Zoran Stupar kao vokal.

Ideja Mostar Rock School projekta u okviru kojega je nastala ova pjesma je namjera da se javnosti predstave mladi bendove ili glazbenici u usponu iz Bosne i Hercegovine koji stvaraju i izvode autorska djela.

Većinom je za mlade glazbenike/bendove vrlo teško doći do sredstava kako bi realizirali svoje prezentacijske materijale sa kojima mogu predstaviti svoj rad i aplicirati prema regionalnim - internacionalnim festivalima, klubovima, eventima.

Budući da Rock škola posjeduje infrastrukturu za audio snimanje glazbenih materijala, u suradnji sa AMUS ponudili su svoju infrastrukturu i znanje tehničkog osoblja kako bi pet bosanskohercegovačkih bendova dobilo priliku snimiti svoja djela, te u konačnici posjedovati relevantne prezentacijske materijale.

Kopirati
Drag cursor here to close