Zanimljiva večer u Čapljini

Zbor ''Zoranić'' iz Zadra i čapljinski zbor koncertom zatvorili Dane sjećanja

Kroz protekla dva mjeseca Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina priredio je u ovom gradu veliki broj kulturnih događaja, a vrhunac je bio koncert dvaju zborova.
Kultura / Glazba | 23. 03. 2019. u 20:03 Bljesak.info
Kopirati

Zbor Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva ”Zoranić” iz Zadra i zbor svetog Franje Asiškog iz Čapljine održali su u subotu u Čapljini veoma zanimljiv koncert.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova dva zbora pred stotinjak ljubitelja zborskog pjevanja održala su koncert povodom zatvaranja manifestacije ''Dani sjećanja 2019''.

Kroz protekla dva mjeseca Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina priredio je u ovom gradu veliki broj kulturnih događaja, a vrhunac je bio koncert dvaju zborova.

''Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić mješoviti je pjevački zbor koji  djeluje na bazi amaterskog rada, a u Čapljini je nastupio pod dirigentskom palicom Tomislava Košte. Društvo je isprva djelovalo kao dio Hrvatskog društva Sokol, a od 1908. godine izdvaja se kao samostalno. Tijekom svoje iznimno bogate povijesti, Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, a s vremenom se orijentira na isključivo vokalni izričaj'', istaknuli su iz ovoga društva.

Koncert su uveličali i članovi zbora sv. Franje Asiškog iz Čapljine, pod ravnanjem profesorice Gabrijele Glavinić.

''Manifestacijom ”Dani sjećanja 2019.” prisjetili smo se strašnih događaja iz Drugog svjetskog rata i nakon njega, kada je Čapljina proživjela najteže trenutke u svojoj povijesti. Drago mi je da smo kroz ovogodišnju manifestaciju upriličili dosta kulturnih događaja i drago mi je da Čapljina izrasta u kulturno središte Hercegovine'', istaknuo je u izjavi za Bljesak.info jedan od glavnih organizatora manifestacije fra Mile Vlašić.

Kopirati