Zanimljiva večer u Čapljini

Zbor ''Zoranić'' iz Zadra i čapljinski zbor koncertom zatvorili Dane sjećanja

Kroz protekla dva mjeseca Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina priredio je u ovom gradu veliki broj kulturnih događaja, a vrhunac je bio koncert dvaju zborova.
Kultura / Glazba | 23. 03. 2019. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbor Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva ”Zoranić” iz Zadra i zbor svetog Franje Asiškog iz Čapljine održali su u subotu u Čapljini veoma zanimljiv koncert.

Ova dva zbora pred stotinjak ljubitelja zborskog pjevanja održala su koncert povodom zatvaranja manifestacije ''Dani sjećanja 2019''.

Kroz protekla dva mjeseca Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina priredio je u ovom gradu veliki broj kulturnih događaja, a vrhunac je bio koncert dvaju zborova.

''Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić mješoviti je pjevački zbor koji  djeluje na bazi amaterskog rada, a u Čapljini je nastupio pod dirigentskom palicom Tomislava Košte. Društvo je isprva djelovalo kao dio Hrvatskog društva Sokol, a od 1908. godine izdvaja se kao samostalno. Tijekom svoje iznimno bogate povijesti, Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, a s vremenom se orijentira na isključivo vokalni izričaj'', istaknuli su iz ovoga društva.

Koncert su uveličali i članovi zbora sv. Franje Asiškog iz Čapljine, pod ravnanjem profesorice Gabrijele Glavinić.

''Manifestacijom ”Dani sjećanja 2019.” prisjetili smo se strašnih događaja iz Drugog svjetskog rata i nakon njega, kada je Čapljina proživjela najteže trenutke u svojoj povijesti. Drago mi je da smo kroz ovogodišnju manifestaciju upriličili dosta kulturnih događaja i drago mi je da Čapljina izrasta u kulturno središte Hercegovine'', istaknuo je u izjavi za Bljesak.info jedan od glavnih organizatora manifestacije fra Mile Vlašić.

Kopirati
Drag cursor here to close