Značajan međunarodni festival

Vlada podržava Evergreen Fest

Cilj Evergreen festa je poboljšanje turističke ponude kroz zabavni program kojim, uz ostalo, promoviramo kulturu i tradiciju ovoga kraja.
Kultura / Glazba | 20. 04. 2018. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Vlada hNŽ / 

Evergreen Fest iz Čitluka će dobiti podršku Vlade Hercegovačko neretvanske županije.

Nevenko Herceg, premijer danas je primio predstavnike Udruženja ''Evergreen Fest''.

''Naš glavni cilj je poboljšanje turističke ponude kroz zabavni program kojim, uz ostalo, promoviramo kulturu i tradiciju ovoga kraja. Uspjeli smo osnovati značajan festival međunarodnog karaktera - „Evergreen Fest“ koji već sedmu godinu u mjesecu kolovozu obogaćuje glazbeni i kulturni sadržaj Čitluka'', rekao je Anđelko Bradvica, predsjednik Udruge.

''Program festivala u 26 dana ponudit će glazbena događanja-koncertne večeri poznatih muzičkih grupa kao i mladih, tek afirmiranih mglazbenika, kreativne radionice slikanja, crtanja, plesa, i arheologije, te različita takmičenja usmjerena prvenstveno na poticanje kreativnosti mladih. Festival pruža mladim muzičarima i umjetnicima priliku za muzičko izražavanje i predstavljanje raznih slikarskih tehnika i rukotvorina, te promoviše kulturu čitanja kroz književno-autorske promocije i direktna je promocija Županija, lokalnih proizvoda i proizvođača. Zahvaljujemo Vladi koje je to prepoznala i podržala nas u radu'', rekao je Mirko Prskalo, zamjenik predsjednika Udruge.

Nakon susreta s predstavnicima „Evergreen Festa“, premijer Herceg razgovarao je i s Damirom Mandarićem, predsjednikom Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vionica“ iz Čitluka koje se bavi istraživanjem, prikupljanjem, umjetničkom obradom i scenskim prikazivanjem hrvatske glazbene i plesne tradicije.

''Pored nastupa na domaćim i svjetskim pozornicama, organizujemo Međunarodnu večer folklora „Vionica“ koja okuplja veliki broj folklornih grupa iz regije. Organizacija te manifestacije od iznimne je važnosti za rad i opstanak našeg Društva'', rekao je Mandarić zahvalivši Vladi koja je podržala njihovo djelovanje.

Premijer Herceg pozdravio je rad Udruženja „Evergreen Fest“ i HKDU „Vionica“ i njihov doprinos promociji naših kulturnih i turie županije.

Uz premijera Hercega, današnjim sastancima prisustvovao je i Tomislav Martinović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ.
 

Kopirati
Drag cursor here to close