Umjetnici

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli obradili blagdanski favorit i predstavili novu članicu

Predstavljeni video snimila je Lidija Balija, dok je za montažu i produkciju zaslužan Marko Horvat/Nexus produkcija.
Kultura / Glazba | 09. 12. 2020. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli uspješnu godinu privode kraju obradom bezvremenskog blagdanskog favorita ''Have Yourself A Merry Little Christmas'', snimljenu uz njihovog stalnog suradnika Srđana Sekulovića – Skansija.

Hvaljeni glazbeni sastav reinterpretaciju je božićnog klasika popratio videom i tim povodom publici predstavio novu članicu - vokalisticu i klavijaturisticu Pavu Ćorić.

''Odluka da snimimo blagdansku obradu bila je spontana. Nedavno smo objavili naš prvi album ‚Na putu‘, bilo je logično kraj godine zaokružiti ovakvim pothvatom, sve to spojiti u jednu cjelinu te potaknuti, koliko je moguće, dobru atmosferu. Želja mi je bila da obradimo klasik, obožavam božićne pjesme i ne mogu izdvojiti koja mi je najdraža, ali ''Have Yourself A Merry Little Christmas'' je oduvijek u mojim favoritima. Predložio sam ostatku benda da to bude upravo ta pjesma, svima se svidjela ideja i odmah smo se bacili na posao'', otkrio je Vinko.

Za kreiranje obrade zaslužna je uhodana kreativna formacija, koju čine Vinko i njegov bend te Srđan Sekulović – Skansi, zaslužan za snimanje, produkciju, miksanje i masteriranje.

Ovo božićno glazbeno iznenađenje Vinko i bend popratili su otkrivanjem prigodnog videa:

''Na snimanju je bilo izuzetno veselo. Bili smo u kućnom okruženju, gdje je ugođaj bio božićan i prije nego smo tamo stigli. Mislimo da smo ga našim entuzijazmom uspjeli ojačati te da je konačan rezultat prirodan i simpatičan. Moram spomenuti i posebno društvo koje smo imali – pridružili su nam se i kućni ljubimci Mika, Rava i Santiago, koji su također bili zaslužni za lijepu atmosferu''.

Video: Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli - Have Yourself A Merry Little Christmas

Predstavljeni video snimila je Lidija Balija, dok je za montažu i produkciju zaslužan Marko Horvat/Nexus produkcija.

Potaknuti željom da obradi dodaju svoju dimenziju, Vinko i bend smislili su aranžman koji odgovara njihovom glazbenom izričaju:

''Bilo nam je bitno da uložimo nešto svoje pa smo kreirali instrumentalni ugođaj koji predstavlja naš zvuk. Nije bilo nimalo teško za to pronaći inspiraciju, pogotovo uz Pavu koja je odsvirala klavijature i uz mene iznijela vokalnu izvedbu.''

Pava Ćorić, nova članica sastava, momcima se pridružila u drugoj polovici ove godine:

''Pava i ja bili smo poznanici neko vrijeme, prekretnica se dogodila ovog ljeta, kad smo odlučili da nam je potreban stalan klavijaturist. Željeli smo da to bude netko tko će se uklopiti u našu obiteljsku atmosferu, a s njom je već na prvoj probi sve bilo savršeno. Unijela je posebnu energiju i vrlo je važan član benda. Nadamo se da ćemo što prije moći održati koncerte da publika uživo čuje kako zvučimo u ovom pojačanom sastavu'', poručio je Vinko.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli debitantski su album „Na putu“ objavili 23. listopada ove godine. Izdanje je nakon objave dospjelo na listu najprodavanijih u Hrvatskoj, a na njemu su se našli i HR Top 40 singlovi „Nauči me“ te „Samo da ti si tu“

Kopirati
Drag cursor here to close