Novi album

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli imaju i gramofonsku ploču

"Oduvijek sam bio ljubitelj gramofonskih ploča, ali teško sam zamišljao da bih mogao imati svoju, a to se sada ostvarilo'', kazao je Vinko.
Kultura / Glazba | 20. 11. 2020. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem listopada Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili su debitantski album "Na putu", u CD i digitalnom obliku. Izdanje je od tada popraćeno pozitivnim komentarima kritike i publike, a dosegnulo je i službenu domaću Top listu prodaje!

Ovog petka, 20. studenog mladi glazbenici ostvaruju još jedan svoj san - album je dostupan i u vinilnom formatu: vinkocemeras.lnk.to/naputu

"Oduvijek sam bio ljubitelj gramofonskih ploča, ali teško sam zamišljao da bih mogao imati svoju, a to se sada ostvarilo. Neopisiv je osjećaj dok gledam u nju, a još će ljepše biti slušati ploču dok se vrti", s uzbuđenjem i iskrenošću otkriva Čapljinac Vinko Ćemeraš.

Foto: PR / Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli imaju i gramofonsku ploču

Album "Na putu" donosi ukupno deset pjesama, a do sada su kao singlovi s pratećim spotovima predstavljene "Samo da ti si tu", debitantska autorska pjesma benda te "Nauči me", čiji je autor Srđan Sekulović - Skansi. Upravo on potpisuje većinu pjesama na izdanju, kao i produkciju albuma. Uz njega, tri pjesme autorski potpisuje i Aljoša Šerić.

Prateće videospotove kreirala je umjetnica i fotografkinja Mare Milin, koja je ujedno zaslužna i za fotografije koje krase fizičko izdanje albuma, dok je kreativno rješenje naslovnice i knjižice CD i vinilnog izdanja djelo dizajnerice Zorice Adamović / ZO Dizajn.

Dosadašnji osvrti glazbene kritike dali su snažan vjetar u leđa mladim glazbenicima.

"Sasvim dobro debitantsko predstavljanje" naslov je recenzije Marinka Krmpotića za Novi list, a Siniša Miklaužić u osvrtu za Muzika.hr stavlja naglasak na Vinkov vokal:

"...album je napravljen po najvišim standardima s najboljim autorima koji su mogli uskočiti na to mjesto. Sve je rađeno pod palicom iskusnog producenta koji je fino ujednačio album, ali ipak tu je nešto iskočilo, a to je sam Vinko i njegov glas."

Video: Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli - Samo Da Ti Si Tu

U svojoj recenziji za Jutarnji list, Aleksandar Dragaš se osvrće na odabrani glazbeni put:

"Njegov debi album "Na putu" (...) ukazuje da je Vinko na dobrom putu da pažnju publike zadrži na sebi i nakon što su se ugasile kamere i reflektori TV showa koji ga je lansirao u medijsku orbitu."

Svoju glazbenu priču Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli započeli su ovog proljeća te od tada sigurno koračaju svojim glazbenim putem, za koji i sami priznaju da je ostvarenje vlastitih snova:

"Mi smo prezadovoljni s onim što smo napravili, nadam se i da će publika prepoznati naš rad i trud. Snimali smo, svirali i pjevali, bili smo ‘na putu’", poručuju te daju do znanja kako će uskoro otkriti još pokoje glazbeno iznenađenje.

Kopirati
Drag cursor here to close