Najavljen videospot

Vinko Ćemeraš predstavio novu pjesmu slušateljima hrvatskog radija

Na radiju HR2 premijerno je puštena pjesma ”Samo da ti si tu”, a to je vijest koju su svi jedva dočekali.
Kultura / Glazba | 01. 06. 2020. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ”razvalio” s pjesmom ”Pelin i med”, Vinko Ćemeraš i band ”Talvi Tuuli” obožavateljima su pripremili iznenađenje.

Na radiju HR2 premijerno je puštena pjesma ”Samo da ti si tu”, a to je vijest koju su svi jedva dočekali.

Sprema se videospot

Mladić i njegov band potvrdili su i snimanje pratećeg videospota za pjesmu ”Samo da ti si tu” s fotografkinjom Mare Milin, a videospot izlazi 19. lipnja.

Glazbenici i fotografkinja videospot trenutno snimaju u okolici Zadra.

Vinko i njegov band gostovali su u Music pub emisiji Zlatka Turkalja, koji premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja i najznačajnije svjetske glazbene materijale.

Razgovarali su o Vinkovim planovima, kako je provodio vrijeme u koroni te je predstavljen njegov band s kojim planira izdati album koncem ljeta.

Na pitanje može li reći nešto više o svom bandu ”Talvi Tuuli”, Vinko je oduševljeno rekao: ”Jedva sam čekao to pitanje. Da krenem redom, osim mene kao pjevača tu su Mateo Nikše na gitari i momak koji je zaslužan za tekst pjesme ”Samo da ti si tu”. Mile Nikše kao ”kičma” banda na bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. Osim što ću pjevati, ja ću tu biti na akustičnoj gitari”, kazao je Vinko.

Zašto baš ime ”Talvi Tuuli”, je li ima neko posebno značenje?

”U nekom širem smislu tih riječi, ”Talvi Tuuli” na finskom jeziku znači ”Zimski vjetar”, a oko mene se vrti priča da sam ja zimski čovjek, što je zapravo točno. Dok smo razmišljali o cijelom konceptu banda i nazivu, došli smo na ideju da se to poveže sa zimom pa zbog toga taj naziv.”

Ljeto

Vinko se nada da će sa svojim bandom imati što više svirki uživo i da će puno nastupati.

''Što se tiče ljeta, voljeli bismo imati što više svirki uživo i nastupati u što više gradova. Sada smo u fazi snimanja našeg albuma, koji će izaći koncem ljeta, ali moram istaknuti kako svi vrijedno radimo na njemu. Nadam se također da ćemo nakon izdavanja albuma imati što više prilike predstaviti svoj rad na neki naš alternativni način'', ističe glazbenik.

Bilo je tu još dosta zanimljivih pitanja u razgovoru sa Zlatkom Turkaljom, a jedno od njih je što Vinko Ćemeraš trenutno sluša?

''Sad sam u takvoj atmosferi snimanja albuma i sad samo slušam sebe od tih noviteta. Ovo može zvučati loše i jedva čekam da službeno postanem novitet s tim albumom. U posljednje vrijeme i za vrijeme pandemije najviše sam slušao Kings of Leon, opuštao se i mislio na svoj novi album'', zaključio je ovaj razgovor glazbenik iz Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close