(The Pirate Bay Song)

Video koji će vas oduševiti - novi spot Dubioze Kolektiv za pjesmu 'Free.mp3'

Kultura / Glazba | 06. 11. 2015. u 15:24 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Videospot ‘Free.mp3 (The Pirate Bay Song)’ za novi singl Dubioza Kolektiva premijerno je pušten danas na YouTube i Vimeo kanalu benda.

Pjesma 'Free.mp3 (The Pirate Bay Song)' posvećena je osnivačima sitea The Pirate Bay koji su uhićeni zbog svojih 'digitalnih zločina'. Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.

Dubioza kolektiv se u svojim pjesmama i spotovima uvijek bavi anomalijama našeg društva. Sada kada je band postao internacionalan, logičan slijed je da se bave i globalnim problemima.


''Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i po cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sustav'', kažu članovi Dubioza Kolektiva.

Watch our new music video for "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" now! Click it, save it, seed it share it! #click #share #ThePirateBay #HappyMachine #MileyCyrushttps://youtu.be/EuQLMXyGQOE

Posted by Dubioza kolektiv on Friday, November 6, 2015

 

Jedan od najimpresivnijih regionalnih spotova uopće rađen je nekoliko mjeseci te je dostupan u original i cenzuriranoj verziji. Spot je režirao Salem Kapić Kantardžić, a u njemu se pojavljuje cijela niska poznatih osoba, od Baracka Obame do Kim Kardashian, Miley Cyrus i mnogih drugih.

Ovim singlom se najavljuje skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze jednakog naziva kao i aktualni EP Happy Machine koji će se službeno biti objavljen 5. veljače 2016. godine. Osim s web sitea grupe album će se dakako moći skinuti i preko Pirate Baya.

Kopirati
Drag cursor here to close