Davor Matošević

VIDEO I Pogledajte kako izgleda kada Tuzlak snimi spot u Mostaru

Kultura / Glazba | 08. 11. 2017. u 19:22 Bljesak.info
Davor Matošević - Puštam srce da diše

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Spontano snimljeni kadrovi u magičnih tri ujutro na ulicama starog grada i mosta u Mostaru, nastavljeno na drevnoj srebreničkoj kuli nadomak Srebrenika i završeno na tuzlanskim proplancima. Sve povezano pjesmom koja se u mom srcu razliježe već neko vrijeme, a sada oživljava i u svima vama koji je slušate. Uživajte u ovom poklonu'', piše kao uvod u prvi spot Davora Matoševića tuzlanskog kantautora.

Spot je najava za LP album "Žetva", koji će uskoro biti dostupan za live stream na internet servisu bandcamp, kao i na Davorovoj službenoj stranici.  

Davor je ujedno predstavio i naslovnicu albuma, rad francusko-velške umjetnice Valériane Leblond.

Davor Matošević rođen je 1980. godine u Tuzli. Gitaru počinje svirati sa 14 godina i odmah počinje skladati svoje autorske pjesme. Odrasta na glazbenoj tradiciji američkih i britanskih kantautora zapadne hemisfere, sa pretežno engleskog govornog područja.

Ilustracija Valériane Leblond / Naslovnica albuma ''Žetva''

Okružen LP pločama, upija zvuke muziciranja legendarnih svjetskih kantautora. Nakon dugogodišnjeg glazbenog djelovanja, prolaskom kroz nekoliko bendova i različitih zborova, pri kraju studija pedagogije i psihologije, počinje samostalno glazbeno djelovanje.

Prve četiri pjesme, skladane na engleskom jeziku, snima u studiju renomiranog "Croatia Recordsa" i 2010. za njih izdaje promotivni EP pod nazivom "Always be good to your enemies".

Ovo izdanje dobiva jako dobre kritike od strane glazbenih recenzenata širom regije i Davor pjesme promovira na nekoliko koncerata, kao prateći akt. Godinu dana nakon izdavanja EP-a, odlazi na privremeni rad u Afganistan, iz kojeg se vraća 2015. godine, što na nekoliko godina zaustavlja njegovo aktivno glazbeno djelovanje.

Ipak, i tamo daleko, Davor stvara nove pjesme, inspiriran kulturnim bogatstvom Afganistana, kao i vlastitim promišljanjem različitih životnih situacija, ali ovaj put na maternjem jeziku.

Pri povratku u Bosnu, nastupa na raznim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje izvodi nove pjesme. Te pjesme, nastale tijekom boravka u Afganistanu, odlučuje snimiti i objediniti na svom prvom LP albumu. Početkom 2017. godine u vlastitoj produkciji snima nove pjesme, koje objedinjuje na svom prvom LP albumu.

Ovaj album, pod nazivom "Žetva", izlazi 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close