Indie-pop-rock trio

''Vesele žene s Pecare'' prvi singl širokobriješkog benda Not Jane

Kultura / Glazba | 04. 05. 2017. u 17:17 D.L.
Kopirati

Širokobriješkii alternativni indie-pop-rock trio Not Jane snimio je svoj prvi singl ''Vesele žene s Pecare''.

Pjesma je snimljena i miksana u studiju Stara kuća u Brelima, a producirao ju je Joško Klarić, poznat po svom autorskom projektu Ischariotzcky te kao pjevač benda Pešes.

Tekst i glazbu napisao je frontman Not Jane Drago Ljubić, a za aranžman velike zasluge ima odlična ritam sekcija benda Jure Brekalo i Marko Jumbo Karačić.

Kako su nam rekli iz Not Jane, pjesma o ženama s Pecare zapravo je slika jednog trivijalnog trenutka i pokušaj da se od nebitnog napravi bitno.

''Odlučili smo da 'Vesele žene s Pecare' budu prvi singl zbog jednostavnosti teksta, pamtljivih refrena, zanimljivih glazbenih dionica, ali i odlično odrađenog aranžmana. Na kraju, čovjek mora od nekud krenuti, a bend je i počeo s radom upravo na Pecari. 'Vesele žene s Pecare' su nastale kad sam sreo prijateljicu Maju Karačić, a pritom sam u ruci imao Shakespearove 'Vesele žene vindzorske''', izjavio je za Bljesak.info frontnem Drago Ljubić .

''Pjesmu planiramo objaviti u Hrvatskoj, uskoro snimamo i spot, a detaljnije ćemo kad sve izađe van. Već pripremamo i drugi singl, a u međuvremenu možda izbacimo i još jednu stvar'', dodao je Ljubić. 

Not Jane su osnovali Drago Ljubić i prvi basist benda Filip Karačić, a bend danas nastupa kao trojka: Drago Ljubić, Jure Brekalo i Marko Jumbo Karačić.

Od samog početka sviraju autorske pjesme, od kojih su neke već dobro poznate hercegovačkoj publici. Iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i veliki broj nastupa, kako kao Not Jane, tako i u solo projektima te suradnjama s mnogim glazbenicima.

Kopirati