MC Pavarotti

V. Mostar Gipsy Festival predstavio glazbu manjina s Gadjom Manouchom

Festival je ovim izdanjem obilježio i svoj mali jubilej
Kultura / Glazba | 21. 09. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peto izdanje Mostar Gipsy Festivala, događaja koji promovira muglazbu manjina i kulturu različitih socijalnih i etničkih grupa, sinoć je u Muzičkom Centru Pavarotti predstavio francusku i belgijsku romsku glazbu i uz projekciju filma i radionice građane upoznao sa gypsy swing i jazz žanrovima.

Udruženje umjetnika ''Zanart'' sa osnivačem festivala Atillom Aksojem organiziralo je V. Mostar Gipsy Festival.

Pod pokroviteljstvom Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Muzičkog Centra Pavarotti održan je koncert Gadjo Manouche-a, zagrebačkog kvinteta inspiriranog glazbom legendarnog Djanga Reinhardta, začetnika gypsy swing žanra.

Članovi benda održali su i glazbenu radionicu o tehnikama i načinima sviranja i izvođenja ovog žanra, a nakon koncerta prikazan je i film o Djangu Reinhardtu i nastanku i popularizaciji gypsy žanrova.

Peto izdanje posvećeno je nedavno preminulom gypsy glazbeniku Michaelu Czerkasu Mišku, koji je posljednjih godina svog života stvarao i živio u Mostaru, baveći se upravo gypsy muzikom i njenom popularizacijom.

Festival je ovim izdanjem obilježio i svoj mali jubilej, a do sada je uključio umjetnike: Barimatango (BiH), Koran Agan trio (USA/BiH), Manouche Rouge (GB), Sirtango (BiH), Jeronimo Maya (SP), Merita Bavčić (BiH), Gadjo Manouche (HR).

Kopirati
Drag cursor here to close