Flintovi demoni

"Uzimao sam kokain, pušio travu, pio previše. To me je razdvajalo od svijeta"

Vremenom je postajao stariji, a odmak od vlastitog imidža jednostavno mu nije polazio za rukom. Na pozornici je i dalje bio ludi frontman grupe koji nema nikakvu kontrolu, ali ni nakon nastupa nije se uspijevao smiriti...
Kultura / Glazba | 05. 03. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slava, novac, seks, droge - gotovo su neizbježan miks u svijetu poznatih osoba na glazbenoj sceni. Na koncu uvijek vrag dođe po svoje i zatvori krug. Većina zna da će tako i završiti taj razuzdani život pun poroka, ali se mnogi nadaju da kod njih ipak neće biti tako.

Keith Flint, pjevač Prodigyja, elektro-punk grupe uz čije su pjesme kao što su „Firestarter“ ili „Smack My Bitch Up“ plesale čitave generacije 90-tih, bio je uistinu čudo na svoj način.

Članovi Prodigyja uspjeli su kroz svoju psihodeličnu glazbu kreirati jedan poseban životni osjećaj, ali Keith Flint u svom vlastitom životu izgubio je kontrolu.

Droge, seks i nasilje sadržaj su i video spota za pjesmu „Smack My Bitch Up“ (video je dozvoljen samo za punoljetne), a izravno je sve inspirirano stvarnošću života partijanera 90-tih.

Flint je izgledao kao čudak sa šarenom kosom, licem vraga, a kao da se trudio biti i dirigentom takvih ludih zabava, poslije kojih više ne ostane ni kamen na kamenu.

Međutim, vremenom je i on postajao stariji, a odmak od vlastitog imidža, stvorenog na počecima karijere, jednostavno mu nije polazio za rukom.
Na pozornici je i dalje bio ludi frontman grupe koji nema nikakvu kontrolu, ali ni nakon nastupa nije se uspijevao smiriti.

Video: The Prodigy - Firestarter (Official Video)

Nakon Flintove smrti, britanski Mirror podsjeća na jedan njegov intervju za Times u kojem je kazao kako ga samo ljubav prema psima sprječava izvršiti samoubojstvo.

"Uzimao sam kokain, pušio travu, pio previše. To me je odvajalo od ovoga svijeta. Stavljao sam ispred sebe nizove pilula i onda ih gutao jednu po jednu, ne brojeći ih. U jednome sam se trenutku srušio", kazao je Flint.

Ipak, uvijek se iznova dizao i nastavljao dalje.

"Potrebno je puno hrabrosti da se ubiješ. Ja sam bio kukavica", tvrdio je.

Ali, sve je to moralo doći svome kraju... Proteklog vikenda Keith Flint je završio svoje putovanje. Nikoga nije bilo da pleše ili da mu plješće... ovaj čudni Firestarter je zauvijek sišao s pozornice.

Video: The Prodigy - Breathe (Official Video)
Kopirati
Drag cursor here to close