Uskrsnuće kao inspiracija

Uskrsni koncert Simfonijskog orkestra u Mostaru

''Uskrs slavimo kao najveći kršćanski blagdan, zato što u središtu stoji Kristova pobjeda nad smrću koja predstavlja najveći fenomen pred kojim um suvremenog čovjeka staje'', poručili su iz Simfonijskog orkestra Mostar
Kultura / Glazba | 29. 04. 2019. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar i mješoviti zbor ''Benedikt'' župe sv. Mateja priređuju Uskrsni koncert koji će se održati u crkvi sv. Mateja u ponedjeljak 6. svibnja u 19 sati.

Foto: PR / Uskrsni koncert

Na programu su ulomci iz Händelovih oratorija „Mesija“ i „Juda Makabejac“, Mozartovih „Vesperae Solennes de Confessore“, pa sve do suvremenih skladatelja 20. i 21. Stoljeća, a uz orkestar i zbor nastupit će i solisti Nina Kadijević Deronjić, Josipa Krezić, Nikolina Zovko, Karlo Miličević, Hrvoje Merdžo. Izvedbom ravna dirigent sarajevske opere Dario Vučić. 

''Uskrs slavimo kao najveći kršćanski blagdan, zato što u središtu stoji Kristova pobjeda nad smrću koja predstavlja najveći fenomen pred kojim um suvremenog čovjeka staje. Upravo zato, uskrsnuće stoji kao vječna inspiracija svim skladateljima koji žele svojim skladateljskim djelom govoriti o Božjoj slavi'', poručili su u najavi iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close