'Bosanska Adele'

Upoznajte novu pjevačicu Divanhane

Bh. publika novu članicu benda moći će upoznati 7. studenog na koncertu u Mostaru u dvorani 'Herceg Stjepan Kosača'.
Kultura / Glazba | 29. 10. 2018. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šejlu Grgić bosanskohercegovača javnost, kao i regionalna, poznaje kao izvrsnu izvođačicu pop glazbe, koja je svojim obradama svjetskih hitova dobila naziv 'bosanska Adele', ali je nerijetko bivala i angažirana na mnogobrojim projektima koji su uključivali izvođenje bh. tradicionalne pjesme sevdalinke gdje se pokazala kao vrsna interpretatorica.

Ovu 24-godišnju studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, s apsolutnim sluhom i djevojku izuzetnih vokalnih sposobnosti, ćemo ubuduće moći slušati kao vokalisticu popularnog sevdah benda Divanhana.
Nakon što su početkom rujna objavili da dugogodišnja suradnica Naida Čatić više nije članica benda, danas su sve ljubitelje njihovog rada obavijestili o početku nove suradnje.

''Svelikim uzbuđenjem i zadovoljstvom vam predstavljamo našu novu članicu Šejlu Grgić. Studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Kreativca, sanjara i vizionara. Svjetlo nekih novih generacija koje će satkati svijet za nas. Neko koga smo odavno željeli sresti. Neko sa kime ćemo prigrliti neke nove melodije, započeti mnoge taktove, ispisati i tužne i sretne note, dotaći sevdah. Sreli smo se nekada davno, na hodnicima Akademije, dok smo mi kao studenti sanjali o nekom novom sevdahu, kao Šejla danas. Sreli smo se opet, ljetos, i od tada smo se sretali svaki dan. Nekada u našem kreativnom kutku, nekada u studiju, nekada u pjesmi, a nekada u stihu. I tako smo odlučili nastaviti naše druženje. Mi, Šejla i Vi - naša draga raja, u Ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi“, navedeno je na službenom facebook profilu benda.

Divanhana će već u petak 3. studenog započeti svoju novu sevdah priču koncertom u Frankfurtu, dok će bosanskohercegovačka publika novu članicu benda moći upoznati 7. studenog na koncertu u Mostaru u dvorani 'Herceg Stjepan Kosača'. Nakon toga bend nastavlja turneju u Danskoj, Sloveniji i Švedskoj.

Više informacija o aktivnostim Divanhane možete pronaći na službenoj stranici benda.

Kopirati
Drag cursor here to close