Conway Savage

Umro klavijaturist Nick Cave & The Bad Seedsa

Conwayau je tumor dijagnosticiran 2017., nakon čega se povukao iz banda i započeo liječenje, prenio je BBC. Na njegovo je mjesto došao Toby Dammit.
Kultura / Glazba | 03. 09. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnji klavijaturist Nick Cave & The Bad Seedsa, Conway Savage, umro je u dobi od 58 godina nakon izgubljene bitke sa zloćudnim tumorom na mozgu, objavili su njegovi prijatelji na Facebooku. 

Conwayau je tumor dijagnosticiran 2017., nakon čega se povukao iz banda i započeo liječenje, prenio je BBC. Na njegovo je mjesto došao Toby Dammit.

Vijest o Conwayavoj smrti na službenoj stranici su potvrdili i članovi banda, kojemu se pridružio 1990. 

"Naš dragi Conway preminuo je u nedjelju navečer. Član Bad Seedsa gotovo trideset godina, Conway je bio ona anarhična nit koja se provlačila kroz sve žive izvedbe banda. Svi smo ga jako voljeli... i članovi banda i obožavatelji", stoji među ostalim u objavi The Bad Seedsa. 

"Jedne večeri kad smo se svi dobro napili, oko četiri ujutro Conway je sjeo za klavir u hotelskom baru u Koelnu i zapjevao nam Streets of Laredo svojim sjetnim, nježnim stilom i na trenutak je svijet stao. U tom trenutku ondje nije bilo osobe koja nije pustila suzu", napisao je Cave.

Video: Nick Cave & The Bad Seeds - Fifteen Feet Of Pure White Snow
Kopirati
Drag cursor here to close