Jean Jacques Roskam

Umro gitarist Galije

Roskam je u Jugoslaviju došao 1984. i svirao je s Peđom D Bojem u Beogradu, a kada je Saša Lokner iz Galije otišao kod Bajage, tražili su drugog klavijaturistu.
Kultura / Glazba | 27. 10. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gitarist grupe Galija, Belgijanac Jean Jacques Roskam, preminuo je u ponedjeljak, objavljeno je na službenoj Facebook stranici ovog benda.

"Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedjeljak, 26. listopada preminuo Jean Jacques Roskam, gitarist i skladatelj koji je obilježio značajan dio Galijine karijere", stoji u objavi na društvenoj mreži.

Izuzetno šarmantni i karizmatični Belgijanac s Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarist, ali i kao autor pjesama "Žena koje nema", "Nebo nad Makarskom", "Pevaju jutra", "Ljubavna pesma", "Proleće" i "Moskva-Balkan".

Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pjesmama "Ljubavna pesma" i "Zebre i bizoni".

U objavi benda se navodi da je Roskam s Galijom odsvirao mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon 20 godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obilježila 35 godina postojanja, piše Tanjug.

Roskam je u Jugoslaviju došao 1984. i svirao je s Peđom D Bojem u Beogradu, a kada je Saša Lokner iz Galije otišao kod Bajage, tražili su drugog klavijaturistu.

Video: Galija - Ljubavna pesma [uživo]

Kako ga nisu našli, uzeli su drugog gitaristu - Roskama, koga je u Jugoslaviju dovela ljubav prema djevojci iz Vrgorca.

S "Galijom" je snimio albume "Digni ruku", "Daleko je sunce", "Korak do slobode" i druge.

Kopirati
Drag cursor here to close