Umijeće

Umirujući instrumentalni zvukovi novog albuma Finger snap tria

Kultura / Glazba | 15. 12. 2016. u 21:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Song for my cat' novi je instrumentalni album 'Finger snap Tria' kojim će vas povesti na mirno putovanje u svijet jazza, soula i bluesa. Svaka skladba za sebe odiše glazbenom inteligencijom, razlikuje se od prethodnih i odiše pozitivnom energijom, navodi se iz Dallas recordsa.

'Finger Snap Trio' potpuno se unio u ovaj album, a rezultat toga su skladbe koje odišu vrhunskim umijećem i maštovitošću trojice renomiranih i nagrađivanih glazbenika Henrya Radanovića, Zvjezdana Ružića i Branimira Gazdika koji svemu pridonosi osebujnim bubnjarskim elementima.

Nakon mnogobrojnih nastupa i koncerata odlučili su snimiti niz autorskih skladbi, utemeljenih na međusobnoj interakciji i improvizaciji. Album je nastao kao posljedica dugogodišnjeg prijateljstva i bavljenja glazbom, posebice jazzom.

"U izvedbe autorskih kompozicija unijeti su elementi raznih pravaca i utjecaja u jazz glazbi koji nas osobno inspiriraju poput latina, funka, etna i ecm-a oslanjajući se pritom na tradiciju i improvizaciju te uvažavajući slobodu glazbenog izražaja svakog pojedinca unutar 'Finger snap tria'". (Henry Radanović)

Cijeli album sniman je u 'Highway studiju' u Rijeci, a za miksanje, produkciju, uređivanje i finalizaciju zaslužan je Ivan pešut iz 'Green room studio' Rijeka. Slici na omotu svoj potpis daje slikar Vedran Ružić, fotografijama Ivan Pešut, a dizajnu omota albuma Ivana Franjić Tušek.

Kopirati
Drag cursor here to close