Međugorje

U nedjelju svi na koncert klape Mir

Prvi samostalni koncert klape će biti 29. listopada 2017 godine (nedjelja) u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju s početkom u 19:30 sati.
Kultura / Glazba | 23. 10. 2017. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klapa ''Mir'', ženska je klapa nastala u Međugorju, 3. rujna 2016. godine. Klapu čini osam članica zajedno s njihovom voditeljicom mr. solo pjevanja Monijom Jarak koja u klapi pjeva drugi sopran.

Osim Monije tu su i prvi sopran Darija Ramljak, drugi sopran Ana Maria Ramljak, prvi alt Ines Zovko i Zdravka Šego, drugi alt Iva Berišić, Helena Perišić i Drina Penava.

Klapa je nastala iz međugorskih glazbenih sekcija u okviru Frame Međugorje na inicijativu župnika fra Marinka Šakote. Do današnjeg dana ostvarili su mnogo rezultata između kojih su nastupi u Zurichu, Baselu, Luzernu, Mostarskom sajmu Gospodarstva, te  Međugorju.

Klapa Mir je u ovoj godini prošla audiciju u Čapljini za poznati Omiški festival. Kao debitantice uspješno su nastupile u Bolu na Braču. Njihov trud urodio je plodom te ih odveo na mnoga mjesta i upoznao s mnogim ljudima.

Prvi samostalni koncert klape će biti 29. listopada 2017. godine (nedjelja) u  dvorani Ivana Pavla II u Međugorju s početkom u 19:30 sati.

Na programu će biti izvorne dalmatinske skladbe , te obrade poznate popularne glazbe.

Gosti koncerta su: tamburaški orkestar ''Misericordia'' iz Šurmanaca te muška klapa ''Concordia'' iz Međugorja.

Kopirati
Drag cursor here to close