"Gloria in excelsis Deo"

U Mostaru održan Božićni koncert Simfonijskog orkestra

U organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar prisutni su mogli da uživaju u svima dobro znanim hrvatskim tradicionalnim božićnim pjesmama.
Kultura / Glazba | 27. 12. 2017. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista, 27. prosinca 2017. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve održan je božićni koncert u organizaciji Simfonijskog orkestra iz Mostara. Koncert je otvorila ravnateljica Simfonijskog orkestra prof. Snježana Zovko. Posebno je pozdravila izvođače koncerta, soliste, pjevače i voditelja Katedralnog mješovitog zbora Marija don Niku Luburića, dirigenta Damira Bunozu, snimatelje televizije Naše TV  i druge predstavnike medija i na kraju sve nazočne zaželjevši svima sretne božićne blagdane.

Izvođači koncerta bili su Nikolina Zovko (mezzosopran), Hrvoje Merdžo (bariton), Katedralni mješoviti zbor Marija koji broji oko pedeset pjevača i Simfonijski orkestar iz Mostara pod ravnanjem dirigenta orkestra, maestra Damira Bunoze.

Na programu su bile, uglavnom, tradicionalne hrvatske božićne skladbe u naizmjeničnoj izvedbi solista, zbora i orkestra. Trinaest skladbi božićnog sadržaja publika je, zaista, s užitkom slušala.

Koncert je završio poznatom božićnom himnom Narodi nam se koju su izveli zajedno solisti, zbor i orkestar. Svojim skladnim sviranjem i pjevanjem, posebice završne skladbe, oduševili su mostarsku publiku koja ih je na kraju nagradila burnim pljeskom.

Bio je to, iznimno lijep božićni koncert u besprijekornoj organizaciji Simfonijskog orkestra, događaj koji je nesumnjivo obogatio glazbeni život grada Mostara, ali i proslavu najradosnijega kršćanskog blagdana Božića.

''Iskreno zahvaljujemo organizatoru i izvođačima božićnoga koncerta, Simfonijskom orkestru, solistima i Katedralnom mješovitom zboru Marija što su svojim nastupom uveličali ovogodišnje božićne blagdane sa željom da božićni koncert u ovom sastavu postane tradicionalan u našem gradu Mostaru'', naveo je don Niko Luburić.

Kopirati
Drag cursor here to close