Energija

U Mostar i Sarajevo stiže Van Gogh - luđi nego ikad

Kultura / Glazba | 21. 12. 2016. u 21:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije fantastičnog rođendanskog koncerta u Beogradu, popularna srbijanska rock grupa 'Van Gogh', koja slavi 30 godina na sceni, euforiju i raspoloženje žurke, podijelit će i sa bh. publikom. U sjajnim pjesmama kojim neumorno šire ljubav, mir, toleranciju prvo će 29. prosinca u 'Abraševiću' uživati mostarska publika, a dan poslije i sarajevska, na istom mjestu gdje je ovaj bend 1986. godine napravo svoje prve korake - kultnom klubu 'Cinemas Sloga'.

Zvonimir Đukić Đule poručio je da dolaze 'luđi' nego ikad i da se sa puno treme raduju susretu sa mostarcima i sarajlijama. U Beogradu je bio spektaktakularan rođendanski party, a zabavu više od osam sati će prenijeti i na koncert u Mostaru, a onda i već tradicionalni, prednovogodišnji nastup u sarajevskoj 'Slogi'. Ovog puta najavljuju i Djeda mraza i na poseban način će sa publikom podjeliti energiju pređenog puta od 30 godina. Na repertoaru će biti pjesme iz cjelokupnog opusa 'Van Gogha', stare i nove, a od nekih će se i oprostiti...

Prema riječima Đuleta svirat će i stare pjesme na novi način, ali i one koje nikada nisu svirali do sada. Od nekih će pjesama, kako što su i najavili, oprostiti se. Jer, kako kaže, ako je neka njihova pjesma najpopularnija, ne znači da je najbolja, a mnoge druge su ostale u zapećku. Otvorit će vrata i njima, i siguran je da će raširiti krila ljubavi i plesati sa vrlo zahvalnom i emotivnom publikom kakva je u Sarajevu i Mostaru.

Dijelit će sa publikom energiju i priče od samog početka grupe do današnjih dana. "Mostarska i sarajevska publika već sve zna, tu nema šta da se priča i najavljuje. Nema tu nikakvog dodvoravanja. Između nas se dogodila ljubav na prvi pogled", pojasnio je Đule.

Bh. publici će naredne godine predstaviti i akustični 'Van Gogh', nada se u nekom adekvatnom, kamernom ambijentu, a otkriva nam da pripremaju i novi studijski album, luđi nego ikad! Raspoloženi Đule i poziva sve one koji ih vole da im se pridruže na rođendanskoj proslavi koja će biti istinski najenergičniji do sada spektakl, te poručuje onima koji su se zabrinuli za grupu 'Van Gogh' da nije vrijeme za povlačenje i da 'udaraju' luđe nego ikada.

Cijene karata za sarajevski koncert - prvih 400 karata po cijeni od 12 KM, nakon toga cijena u pretprodaji 15 KM. Cijena grupne karte za četiri osobe, koja uključuje i rezervaciju stola – cijena 65 KM (ove karte se prodaju do 29.12). VIP karte / stage - 25 KM. Broj karata po ovoj cijeni je ograničen! Karte se mogu kupiti svaki dan u Slogi od 9-17 sati.

Cijene karata za mostarski koncert - prvih 200 karata po cijeni od 12 KM, nakon toga cijena u pretprodaji 15 KM. VIP karte koštaju 25 KM - mogu se kupiti u 'Abraševiću' i u trafici na Rondou. Broj karata po ovoj cijeni je ograničen!

Grupa je osnovana siječnja 1986. godine. Činili su je Zvonko Đukić Đule, gitarista, Srboljub Srba Radivojević, bubnjar, pjevač Goran Milisavljević i basista Predrag Popović (ex Rock Express). Tijekom 1991. pojavio se album 'Svet je moj', na kome, je pored uloge gitariste, Đukić preuzeo i ulogu pjevača.

Slijedeća dva studijska albuma 'Strast' i 'Hodi' izašli su 1993. i 1996. godine. Koncertni kompakt disk 'No comment' snimljen je na njihovim nastupima 23. i 24. siječnja 1997. A 1999. godine izašao je album 'Opasan ples'.

Koncertni disk 'Happy New Ear' snimljen je na nastupu u novobeogradskoj Hali sportova 24. prosinca 1999. godine. Krajem 2002. godine izašao je album 'DrUnder'. Nakon pauze od skoro četiri godine, sedmi studijski album grupe 'Van Gogh', nazvan 'Kolo', pojavio se u prodaji 24. svibnja 2006. godine.

2007. godine su osvojili nagradu MTV 'Adria' za najboljeg regionalnog izvođača (engl. Best Adriatic Act). U proljeće 2009. godine izlazi album pod nazivom 'Lavirint' koji je u periodu od jednog meseca prodat u više od 100.000 primjeraka. U decembru 2013. god., u izdanju izdavačke kuće Croatia Records, grupa na CD-u objavljuje svoj deveti po redu studijski album pod nazivom 'Neumeren u svemu'.

Sredinom lipnja meseca 2014. god., u prodaji se u izdanju izdavačke kuće Laguna, pojavila knjiga – fotomonografija grupe simbolički nazvana 'Tragovi prošlosti'. Knjiga je prvenstveno namijenjena svim ljubiteljima glazbe i fanovima benda. Knjiga slika život rock benda i njegov trnovit put iza zavjese. Na Sajmu knjiga u Beogradu 2014. knjiga je ponijela prvu nagradu Sajma knjiga, kao 'Najbolja fotomonografija sajma 2014'.

2016. god. vođeni trenutnim senzibilitetom, Đule, Srba, Cvika i Bane, pod producentskom palicom Vojislava Aralice, u studiju Siena u Beogradu, spojili su stari zvuk benda, sa svojim novim energetskim sviračkim nabojem. Album nosi naziv 'Ako stanemo, gubimo sve' i svojim sadržajem nagovještava novi stilski iskorak benda. Tijekom 2016. godine, grupa 'Van Gogh' slavi svoj 30. rođendan i na radost starih i novih fanova, ne prestaje iznenađivati energijom i novinama.

Kopirati
Drag cursor here to close