BambinO

U Metropolitan operi u New Yorku spremaju operu za bebe

Operu će režirati Phelim McDermott, čija se šaljiva Mozartova opera “Cosi fan tutte” trenutno izvodi u Metu u reinterpretaciji čija je radnja smještena na plaži Coney Islanda šezdesetih godina.
Kultura / Glazba | 31. 03. 2018. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset besplatnih izvedbi “BambinO-a”, na programu od 30. travnja do 5. svibnja u pomoćnoj dvorani Meta – List Hall, strogo je rezervirano za djecu od šest do 18 mjeseci u pratnji odrasle osobe

U želji da pomladi publiku Metropolitan opera u New Yorku postavit će krajem travnja i početkom svibnja operu za bebe, a stručnjaci će pomno promatrati reakcije mlade publike. “BambinO” je djelo škotskog skladatelja Lliama Patersona koje traje približno 40 minuta a već je izvedeno prošle godine na festivalu u Manchesteru.

Operu će režirati Phelim McDermott, čija se šaljiva Mozartova opera “Cosi fan tutte” trenutno izvodi u Metu u reinterpretaciji čija je radnja smještena na plaži Coney Islanda šezdesetih godina, javlja Net.hr.

Deset besplatnih izvedbi “BambinO-a”, na programu od 30. travnja do 5. svibnja u pomoćnoj dvorani Meta – List Hall, strogo je rezervirano za djecu od šest do 18 mjeseci u pratnji odrasle osobe.

Na pozornici će biti samo dvoje pjevača u pratnji dvoje glazbenika zaduženih za više instrumenata, a radnja opere “BambinO” vrti se oko susreta ptice i pilića koji nisu u rodbinskim odnosima.

“U stalnoj težnji Meta za privlačenjem buduće publike, odlučili smo početi s najmanjima”, prokomentirao je glavni menadžer Meta Peter Gelb. “To bi trebalo biti formativno iskustvo za njujoršku dječicu”, dodao je on. Met se udružio sa stručnjacima njujorškoj sveučilišta Columbia koji će promatrati ponašanje beba tijekom predstave i njihove reakcije.

Kopirati
Drag cursor here to close