Ljubuški grade tebi u čast

Tradicijske pjesme i bećarci u Ljubuškom

Održana manifestacija „Ljubuški grade, tebi u čast“ na Božjaku
Kultura / Glazba | 10. 07. 2020. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Ljubuški  / S manifestacije Ljubuški grade tebi u čast

Druga po redu manifestacija 'Ljubuški grade tebi u čast' ove se godine 'pretvoril' u spektakl, bio je to pravi festival tradicijskih pjesama, prije svega bećarca.

Na kupalištu Božjak, u restoranu 'Kod Đone' pjevalo se „sve u četiri,“ orili su se bećarci od broćanskih, pa studenačkih sve do dubravskih, piše Ljubuški.ba.

Prije nastupa bećarskih skupina program su otvorili „Ante i Ljilja“, glazbeni i bračni par iz Studenaca koji svojom pjesmom i svirkom godinama zabavljaju i uveseljavaju slušatelje diljem Hercegovine, ali i južne Hrvatske.

Na manifestaciji su nastupili i Broćanski bećari, Studenački bećari, HKUD Brotnjo, KD Sveti Ante, Damir Vasilj - Šule iz HKUD Brotnjo a nakon službenog dijela bilo je osim bećarca i gange, a u jednom se trenutku začula i klapska pjesma.

''Ljubuški grade, tebi u čast'' je manifestacija koja se organizira u sklopu Ljubuškog kulturnog ljeta, a organizator je Đono Šoše, vlasnik restorana ''Kod Đone'' koji je kao i cijelo osoblje bio na visokoj razini, od prijema, susretljivosti i usluge, te do hrabrosti da se upusti u ovakvo što.

Kopirati
Drag cursor here to close