Novi spot

TBF objavio 'Krista'

Kultura / Glazba | 10. 11. 2016. u 08:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TBF je upravo izbacio novi video spot za pjesmu 'Krist' koja je već i sama pronašla put do publike i radijskih urednika te se tako nametnula kao logičan izbor za nasljednika uspješnih singlova 'Sa mog prozora', 'Tremor' i 'Neću ti ništa' koji su do sada objavljeni s posljednjeg albuma 'Danas, sutra'.

O video spotu bend kaže: "Radi se o video materijalu koji je popraćen pjesmom 'Krist' s našeg zadnjeg albuma 'Danas sutra' u kojem smo htjeli zabilježiti trenutke slobodnog vremena između snimanja u studiju koje provodimo u šetnji prirodom pjevajući pjesme duhovnog sadržaja te u slikanju tehnikom inhaliranja dima zapaljenih organski uzgojenih mediteranskih aromatičnih biljaka, pri čemu dim ekshaliranja ostavlja obrise na željenoj bijeloj površini stvarajući šablonom zadane likovne sadržaje.

Veliko fala NoGravity Media, Ziggi Rolling Papers & FAM Slovenia (Kuna) i ostalima koji su radili na videu".

A u jednom od intervjua povodom izlaska albuma autor teksta pjesme, Saša Antić rekao je: "Zapravo, tu nema neke velike priče niti poruke. To je jedna od onih pjesama koje se same napišu, doslovno sam je napisao u pola sata. Bilo je dovoljno samo da krenem od prvog stiha odnosno ideje da mi se Isus Krist pojavio u sobi.

Zanimljivo je da sam, nakon što sam je napisao, u jednom poglavlju 'Braće Karamazova' Dostojevskog naletio na priču jednog od glavnih likova romana u kojoj glavnu ulogu ima Isus Krist. Dalje doznajemo da je ta priča napisana u maniri literarnog žanra iz renesanse, a to su bile kratke priče u kojima su glavni likovi bili oživljeni biblijski likovi stavljeni u različite kontekste, tako da pjesma nije ništa novo niti originalno.

Također nije niti ruganje, dapače, to je na kraju ispao eksperiment u kojem ima i mog osobnog viđenja Isusove poruke ljubavi, mira i tolerancije i stavljanja te poruke izvan konteksta Crkve koja na nju, prema mom mišljenju, nepravedno i strogo drži monopol.
Pjesma ima i prizvuke gospela tako da i slavi Spasitelja. U jednom trenutku Nietzsche naziva Isusa 'Sveti Anarhist' i to je najbliže mom doživljaju Krista. Na stranu bezgrešno začeće i čuda i je li bio ili ne povijesna osoba, Isus je bio protiv svake svjetovne vlasti i na strani malog čovjeka bez obzira na naciju i vjeru. Legenda i kralj", objavio je express.hr, a prenosi Dallas records.

Kopirati
Drag cursor here to close