Uspješna operacija

Svirala Mozarta dok su joj kirurzi operirali mozak

Pinaeva je u operacijskoj dvorani izvodila Mozartovu "Malu noćnu muziku" te Bacha i Prokofieva.
Kultura / Glazba | 28. 06. 2018. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazba nikad nije prestala za Sofiju Pinaevu, koja je izvodila koncert na flauti dok su joj kirurzi uklanjali tumor na mozgu u austrijskoj klinici, prema video snimci koju su njezini liječnici objavili u srijedu.

Kirurzi su zamolili 25-godišnju glazbenicu podrijetlom iz Rusije da svira kako bi bili sigurni da nisu oštetili kritične dijelove njezina mozga, objavili su na sveučilišnoj klinici u Grazu.

Operacija je obavljena prošle godine, no bolnica je odlučila pričekati s objavom svih detalja dok ne budu sigurni da se djevojka u potpunosti oporavila.

"Operacija mozga u budnom stanju jedini je način da se ukloni takav tumor a da se ne žrtvuju neke moždane funkcije", rekao je Gord von Campe, koji je vodio liječnički tim, piše Hina.

U takvom tipu operacije pacijenti su primili anesteziju no bili su budni dva sata koliko je trajala operacija.

Pinaeva je u operacijskoj dvorani izvodila Mozartovu "Malu noćnu muziku" te Bacha i Prokofieva.

Operacija je završena gotovo bez i jednog problema.

"Bio je mali incident", rekla je mlada glazbenica na konferenciji za novinare u Grazu. "Pogriješila sam za vrijeme sviranja".

Kirurzi su se zabrinuli da je nešto pošlo po krivu, no glazbenica je rekla kako je odmah objasnila da je jednostavno odsvirala pogrešnu notu.

Kopirati
Drag cursor here to close