Pripreme

Sve je spremno za ovogodišnji humanitarni Đurđevdanski festival

Kultura / Glazba | 11. 05. 2017. u 20:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

24. Međunarodni festival dječje pjesme bit će održan u petak, 12. svibnja u Sportskoj dvorani 'Borik' u Banja Luci. U RTV domu u Banja Luci tijekom četvrtka je održana konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti u Administrativnoj službi Grada Banja Luka, Milica Stojaković, glasnogovornica M:tela, Bosiljka Bošnjak, pomoćnik ministra za obitelj u Ministrastvu obitelji, omladine i sporta, Jelena Kojović Tepić, urednica na RTRS-u i scenarista Festivala, Radoslav Pandurević, režiser Festivala, Maja Tatić, glazbeni urednik Festivala i Anastasija Đorđa Bosančić, voditelj Festivala.

Konferenciju za medije uljepšalo je svojim osmijehom svih 19 mališana, đurđevdanskih zvjezdica koji će ove godine nastupiti u natjecateljskom dijelu Festivala. Dvadeset četvrti međunarodni 'Đurđevdanski festival dječje pjesme' ove godine bit će u znaku jubileja; 50 godina Radija i 25 godina Televizije Republike Srpske.

Devetnaestoro mališana i đurđevdanskih zvjezdica pjeva šesnaest pjesama, novih dječjih hitova svima koji budu došli u dvoranu 'Borik' da ih bodre!

Prije glavnog festivalskog programa, publiku u dvorani zagrijat će banjalučki dječji ansambli kroz 'Reviju dječjeg stvaralaštva'. A danas, u Muzičkom paviljonu u gradskom parku 'Petar Kočić' s početkom u 12 sati, svi finalisti za građane Banja Luke održat će revijalni koncert.

U revijalnom programu nastupaju: Lukijan Ivanović i dječji zbor 'Vrapčići'. Natjecateljski dio Festivala počinje u 20 sati, a pred početak Festivala, u 18 sati Redakcija Festivala pripremila je malo 'zagrijavanje', točnije revija dječjeg stvaralaštva na kojoj nastupaju djeca iz:

Allegro baletski studio, City jazz plesni studio, Jelena Davidović i Doroteja Sladojević (MaMa Vox glazbeni atelje), Emilija Boškić, KUD 'Sveti Sava' dječji ansambl, plesni studio Blok, Habanera akademski plesni studio, dječji zbor 'Vrapčići', Maxi still plesni studio, Centar 'Dajte nam šansu – Zvjezdice'.

I ove godine RTRS se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Zvornik – Dječjem odjeljenju – a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke. Ulaznice možete kupiti na prijavnici RTV Doma RTRS (Trg Republike Srpske 9, Banja Luka) i u biletarnicama SD 'Borik'.

Prijatelj Festivala je m:tel; sponzori: grad Banja Luka, Ministarstvo obitelji, omladine i sporta, Lino, Mlijekoprodukt, Robot; službeni prevoznik festivala je Autoprevoz i Neobus, sponzor nagrade za najboljeg interpretatora: Artist, a medijski pokrovitelji:, Mertromedia, Radio Trebinje, Kontakt radio, Nes radio.

Kopirati
Drag cursor here to close