'The Later Years'

Stiže diskografska poslastica Pink Floyda

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.
Kultura / Glazba | 31. 08. 2019. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni britanski sastav Pink Floyd najavio je raskošan kolekcionarski box set naslova ''The Later Years 1987-2019''.

Kao što to sam naslov sugerira, fokus ovog posebnog izdanja jesu glazbena ostvarenja nastala nakon što je Roger Waters napustio bend, a neumorna trojka u sastavu David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason upustila se u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svjetskih turneja koje se i danas prepričavaju, piše Music-box.hr.

U datom razdoblju koji je donio rekordne prodaje albuma diljem svijeta nastala su tri studijska albuma – ''A Momentary Lapse of Reason'', ''The Division Bell'' te ''The Endless River'', kao i dva live albuma – ''Delicate Sound of Thunder'' i ''Pulse''.

''The Later Years 1987-2019'', 18-dijelni set koji uključuje 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dvije singlice i mnoštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, ekskluzivno donosi 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizualnog materijala uključujući remasterirane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990., čije će snimke kroz ovo izdanje po prvi put u nekoliko desetljeće biti komercijalno dostupne javnosti.

Albume ''A Momentary Lapse of Reason'' i ''Delicate Sound Of Thunder'' remiksirali su David Gilmour i Andy Jackson, a u prvo spomenuto izdanje uklopljene su dodatne restaurirane snimke preminulog klavijaturista Richarda Wrighta i nove snimke bubnjarskih dionica Nicka Masona kojima se nastojalo osvježiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd, piše Music-box.hr.

U audio i video formatu box set na DVD/blu-ray i 7“ singlici po prvi put donosi snimku posljednjeg nastupa legendarnih Pink Floyd iz 2007. na kojem su se David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava, Sydu Barrettu. Uz ove snimke izdanje obuhvaća novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Iana Emesa o albumu ''The Endless River'' koji je svojevrsna posveta preminulom Richardu Wrightu.

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Pored samog box seta, Pink Floyd su najavili i CD izdanje te dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Kopirati
Drag cursor here to close