Sudjelujte

Škola glazbe za mlade – projekt Hrvatske glazbe Mostar

Polaznici imaju priliku naučiti notalno svirati puhačke instrumente kao što su klarinet, flauta, saksofon, truba, trombon, tuba, eufonij, korna te i udaraljke (bubnjevi i ksilofon).
Kultura / Glazba | 14. 09. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska glazba Mostar najstariji je puhački orkestar u Bosni i Hercegovini s tradicijom dužom od 130 godina. Nastala u Mostaru davne 1889. godine, Glazba je godinama nositelj kulturnih zbivanja u gradu.

I ove godine organiziraju "Školu glazbe za mlade". To je projekt koji godinama postoji unutar Glazbe, a kojem je cilj razvoj kulturno-umjetničkog amaterizma kroz sviranje i druženje s vršnjacima.

U Glazbi polaznici imaju priliku naučiti notalno svirati puhačke instrumente kao što su klarinet, flauta, saksofon, truba, trombon, tuba, eufonij, korna te i udaraljke (bubnjevi i ksilofon). Dodatna je vrijednost projekta u tome da pojedine instrumente (saksofon, trubu, trombon, tubu, eufonije, kornu, ksilofon) nemaju priliku naučiti nigdje drugo osim u Hrvatskoj glazbi Mostar.

"Ovo je zasigurno jedan od projekata na koji smo najviše ponosni jer kroz projekt dobivamo nove članove i samim tim osiguravamo daljni rad Glazbe. Glazbu čine glazbari, njezini članovi, kojih je svake godine sve više, a samim time imamo mogućnost organizirati i realizirati sve zahtjevnije projekte, što i radimo. Prednost "Škole glazbe za mlade" je i u tomu što polaznici dobivaju instrument od Glazbe te su tako izbjegnuti najveći troškovi. Poželjno je da polaznici imaju osnovno glazbeno predznanje. Projektom se promovira kvalitetna i kulturna inicijativa u gradu Mostaru", rekli su iz Uprave Hrvatske glazbe Mostar.

Prijaviti se možete na broj 063 48 48 26 ili [email protected].

Broj mjesta je ograničen zbog raspoloživih instrumenata.

Video: Bljesak.info u posjeti Hrvatskoj glazbi Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close