Festival s tradicijom

Širokobriježani s velikim oduševljenjem dočekali Festival pjevača amatera

Prijavljeno je bilo 17 izvođača, a njih 11 je nastupilo, a kao pobjednica od strane stručnog žirija proglašena je talentirana Nada Milardović iz Imotskog
Kultura / Glazba | 31. 05. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Široki Brijeg / Festival pjevača amatera

U Širokom Brijegu je u nedjelju večer ponovno održan Festival pjevača amtera, a kao pobjednica je proglašena Nada iz Imotskog koja se predstavila s pjesmom “Moj posljedna i prva ljubavi” od Tereze Kesovije.

Širokobriježani su s velikim oduševljenjem dočekali novi Festival pjevača amatera u svom gradu.

Broj gledatelja u kinu Borak bio je ograničen zbog epidemioloških mjera.

Prijavljeno je bilo 17 izvođača, a njih 11 je nastupilo, a kao pobjednica od strane stručnog žirija proglašena je talentirana Nada Milardović iz Imotskog koja se Širokobriješkoj publici predstavila s pjesmom “Moja posljedna i prva ljubavi”. Nagradu je uručio Predrag Naletilić.

Drugo mjesto pripalo je Mariji Ćeškić iz Širokog Brijega, a nagradu mu je uručila ravnateljica Glazbene škole u Širokom Brijegu Tonćika Kolobarić.

Treće mjesto pripalo je Mihaeli Krešić iz Neuma.

Najviše simpatija privukao je Kristijan Penavić.

Pjevači su izveli po jednu pjesmu, a gledatelje je u stanci Festivala zabavljao mladi širokobriješki pjevač Jozo Mikulić, navedeno je iz Grada Širokog Brijega.

Ovaj festival je imao veliku dugogodišnju tradiciju u Širokom Brijegu još prije rata, a u ratno vrijeme je zamro pa se ponovno pokrenuo 1995. godine. Posljednji prije povratničkog 2019. održan je sad već davne 2002. godine. 2020. godine korona je odgodila sve pa i ovaj festival. Organizatori su najavili da će dati sve od sebe da se ovaj festival ponovno vrati u tradiciju.

Kopirati
Drag cursor here to close