Marijo, majko naša!

Širokobriješki glazbenici u izolaciji obradili staru domoljubnu pjesmu

Autor originalnog teksta i glazbe je Franjo Kraljević, koji je dao i ''zeleno svjetlo'' za obradu svoga uratka, a za aranžman originalne verzije pobrinuo se Joško Banov.
Kultura / Glazba | 03. 04. 2020. u 19:55 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info
IzolacijaKAVERS - Marijo majko naša

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaestorica širokobrijeških glazbenika na svome primjeru pokazali su kako biti društveno odgovoran u vrijeme izolacije i donesenih mjera opreza zbog aktualne pandemije koronavirusa (COVID-19).

Iz udobnosti svojih domova i kućnih studija okupili su se preko video veze i obradili staru domoljubnu pjesmu „Marijo, majko naša!“ s početka devedesetih godina prošlog stoljeća i Domovinskog rata.

Pjesma je prvi put objavljena 24. lipnja 1992. godine, uoči jedanaeste godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju, a posvećena je Majci Božjoj i svim braniteljima Širokog Brijega.

Autor originalnog teksta i glazbe je Franjo Kraljević, koji je dao i ''zeleno svjetlo'' za obradu svoga uratka, a za aranžman originalne verzije pobrinuo se Joško Banov. Originalnu veriju otpjevao je Kristijan Čarapina

''Obradu ove svima nama drage pjesme inicirao je Ivan Bubalo koji je najprije sve dogovorio s autorom Franjom Kraljevićem, zatim je stupio u kontakt s Markom Dusparom pod čijom se palicom okupila nekolicina nas glazbenika iz širokobrijeških bendova'', kazao je Mirko Cigić u razgovoru za Bljesak.info.

''Svi smo dali svoj skromni doprinos kako bi napravili nešto pozitivno za naš grad Široki Brijeg i cijelu društvenu zajednicu. Vjerujem kako smo u tome uspjeli, odnosno kako smo mnogim Širokobriježanima oživjeli neke stare emocije u ovom kriznom vremenu'', dodao je naš sugovornik, inače vokal i kontraš iz Mokarskih tamburaša.

U obradi domoljubne pjesme s početka devedesetih godina sudjelovali su: Mirko Cigić, Bože Slišković, Dragan Lovrić, Marin Lončar, Ivan Šušak, Damir Ćorić, Ivan Bubalo i Jure Ćavar (vokali), Marin Lončar (solo gitara), Marko Hrkać (tamburica bisernica), Marin Sesar (piano), Bože Slišković (gitara).

Kopirati
Drag cursor here to close