Album sefardske glazbe

Si verias a la Rana: Mostarski Barimatango spotom najavljuje novi album

U suradnji s novim članom, vrsnim kontrabasistom, Edvinom Hadžićem, Jelena Milušić i Atilla Aksoj predstavljaju album sefardske glazbe.
Kultura / Glazba | 13. 03. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon suptilnog i jedinstvenog albuma romske muzike ''O, Devel'' u izdanju Aquarius Recordsa 2016. godine, Barimatango je pripremio još jedno studijsko izdanje.

U suradnji s novim članom, vrsnim kontrabasistom, Edvinom Hadžićem, Jelena Milušić i Atilla Aksoj predstavljaju album sefardske glazbe.

Kao specijalna gošća na albumu sudjeluje Merima Ključo koja svojom koncertnom harmonikom i aranžmanima daje izuzetan pečat u dvije pjesme.

Na novom albumu ''Yo hanino, tu hanina'' naći će se 10 odabranih sefardskih pjesama, među kojima su i hitovi poput ''Madre mia'' i ''Morenica''.

Videospot za pjesmu ''Si verias a la Rana'' snimljen je u prelijepoj staroj građevini bogate historije - Magazi Mujage Komadine koja je sagrađena 1883. godine u Mostaru. Za realizaciju videa zaslužan je Nikola Galić.

Video: Barimatango "Si verias a la rana"

Ovom prilikom Barimatango najavljuje koncert za 22.3.20019. u Pozorištu lutaka Mostar s početkom u 20:00 sati. Koncert će se održati u sklopu projekta Sarajevo Jazz Festa pod nazivom Dosterrados.

Nakon toga slijedi koncert u Beču, 5.4. u organizaciji BHKP i Wiener Sevdah pod nazivom Bosnian Classics: Barimatango - Benefizkonzert.

U predivnom ambijentu Historijskog muzeja moći ćete uživati u vrhunskim izvedbama romske i sefardske glazbe, a sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close