Pozorište lutaka

Sevdah Ashk Groove stiže u Mostar

Sevdah Ashk Groove gostuje prvi put u Mostaru.
Kultura / Glazba | 17. 10. 2019. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Velikoj sceni Pozorište lutaka u Mostaru će u petak, 18.listopada u 19 sati ugostiti ansambl Sevdah Ashk Groove iz Sarajeva.

Sevdah Ashk Groove gostuje prvi put u Mostaru.

''Vjerujemo da ćemo sa prvim taktovima, nošeni valovima Neretve zaploviti u ljubav, jer ljubav je ono što sevdah predstavlja. Ako se vodimo s tim da nas ljubav veže, onda je sevdah nezaobilazan recept u postizanju i očuvanju tih veza'', poručili su organizatori.

Ansambl Sevdah Ashk Groove je nastao 2015.god. sa primarnim ciljem očuvanja i promocije sevdalinke kao kulturnog, nacionalnog blaga naroda Bosne i Hercegovine. Svi članovi Ansambla su ulturno svjesni i profesionalno opredijeljeni u ostvarivanju ovih ciljeva.

Koncerti na festivalima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, sudjelovanje uživo na raznim TV emisijama, obilježili su i trasirali put sevdalinke kroz autentično izvođenje koje je prilagođeno današnjem slušaocu, a u isto vrijeme ne odstupajući od autohtonog zvuka sevdaha na koji smo navikli.

Pored dva vokala, u Ansamblu sviraju dvije harmonike, klarinet, bas, akustična gitara i bubanj.

Video: Sevdah Ashk Groove - U Stambolu na Bosforu

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 5 KM možete kupiti na blagajni Pozorišta lutaka u Mostaru svakim radnim danom od 09-13 sati, te od 18 sati na dan koncerta. Broj mjesta je ograničen.

Rezervacije na broj 036 552 625, email: [email protected] ili porukom na Facebook stranici Pozorišta lutaka u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close