"Hey Jude"

Rukopis stihova pjesme Beatlesa prodan za 910.000 dolara

Pjesma je posvećena Lennonovom sinu Julijanu kao utjeha zbog razvoda roditelja. Pjesma se prvobitno zvala "Hey Jules".
Kultura / Glazba | 11. 04. 2020. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papir na kojem je Paul McCartney rukom napisao stihove čuvene pjesme "Hey Jude" prodan je za 910.000 dolara na aukciji u Los Angelesu održanoj u petak na 50. godišnjici od raspada lengendarne britanske grupe The Beatles.

Kalifornijska aukcijska kuća Julien's Auctions priopćila je da je to pet puta veći iznos od očekivanog, i dodala da je prodaja bila online zbog epidemije koronavirusa.

Na aukciji je ponudjeno 250 predmeta, među kojima gitare, rijetki vinili i predmeti sa posvetom koji su pripadali bendu.

McCartney je napisao stihove pjesme "Hey Jude" poslije drugog raskida - razvoda Johna Lennona sa prvom suprugom Cynthijom, koju je tada varao sa japanskom umetnicom Yoko Ono.

Pjesma je posvećena Lennonovom sinu Julijanu kao utjeha zbog razvoda roditelja. Pjesma se prvobitno zvala "Hey Jules".

Na aukciji je za 83.200 dolara prodan rukom napisan scenarij za spot pjesme "Hello, Goodbye" (1967). Za 32.500 dolara je prodata pepeljara koju je bubnjar Ringo Starr koristio u studiju Abbey Road šezdesetih godina.

Beatlesi su se službeno raspali 10. travnja 1970, a 50 godina poslije raspada, taj legendarni bend ostaje među najpopularnijim u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close