Nakon 11 godina

Rolling Stonesi pripremili novi album

Kultura / Glazba | 06. 10. 2016. u 13:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock legende 'Rolling stones' objavile su na svom Twitter profilu i YouTube-u da će danas objelodaniti informacije o svom novom albumu, prvom nakon punih 11 godina, kada je izašao hvaljeni album 'A Bigger Bang'.

'Stonesi' su prije dva dana na YouTube postavili kratak video u trajanju od 10 sekundi, ispod kojeg piše 'coming october 6' (izlazi 6. listopada). Na videu su se vidjeli Mik Jagger, Keith Richards i ostatak benda kako sviraju pjesmu s jakim blues ritmom. Naziv novog albuma je 'Blue & lonesome'.

Don Was, producent koji zadnja dva desetljeća radi sa 'Stonesima', rekao je da će grupa izdati album obrada blues standarda iz Chicaga poznatih glazbenika kao što su Howleen Wolf, Little Walter i drugi. Po njegovim riječima, album bi trebao izaći u prosincu (2. prosinca.).

"Snimili su album za samo tri dana s običnim mikrofonima i bez puno produciranja u studiju, kako bi dobili što autentičniji zvuk", rekao je Was za francuski 'Le Figaro'. Zanimljivo je da se na blues seansama u studiju u zapadnom Londonu sa 'Stonesima' našao i Eric Clapton, koji u susjednom studiju snima svoj album.

Nakon što je snimak njihovog koncerta 'Havana Moon' s Kube dobro prošao u svjetskim kinima, ovaj će dokumentarac izaći na DVD-u 11. studenog, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close