Majstor klasične gitare

Redžić: Mostar je oduvijek bio rasadnik za velike talente

Sanel Redžić nakon uspješnih koncerta u Parizu i Sarajevu stigao u Mostar  
Kultura / Glazba | 12. 10. 2017. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješnih koncerata u Parizu i Sarajevu, majstor klasične gitare Sanel Redžić večeras u 20 sati održat će koncert u Narodnom pozorištu Mostar, u sklopu svoje prve bosanskohercegovačke koncertne turneje, priopćeno je.

Sanelova ideja je da pored prezentiranja svog umjetničkog programa, kojeg godinama usavršava sa profesorima sa najprestižnijih svjetskih sveučilišta, svoje znanje i iskustvo prenose na mlade gitariste širom Bosne i Hercegovine.

Shodno tome je u svakom gradu u kojem će realizirati koncert zamišljena i realicija masterclassa sa učenicima glazbenih škola. Nakon sjajnog masterclassa u Sarajevu, Sanel je danas radio sa učenicima glazbenih škola u Mostaru, a na isti se odazvao velik broj djece.

“Vrlo sam sretan i ponosan na sve učenike koji su danas na mom predavanju. Kao i mnogo puta do sada uvjerio sam se da ova zemlja obiluje talentima, kako u kulturi tako i u svijetu klasične gitare te da je Mostar oduvijek bio rasadnik za velike talente. Drago mi je da sam svoje dugogodišnje iskustvo i znanje uspio prenijeti na svoje današnje mostarske učenike te njihovu kreativnost usmjeriti u ispravnom smjeru. Moram biti iskren i reći da je današnji sat bio samo početak jednog dugogodišnjeg procesa edukacije koju namjeravam nastaviti sa ovom divnom djecom u budućnosti”, izjavio je Sanel Redžić.

Napominjemo da večerašnji koncert majstora klasične gitare Sanela Redžića počinje u NPM-u u 20 sati.

Redžić će na koncertu u Mostaru publiku odvesti na jedno glazbeno putovanje kroz Italiju i Španolsku i uvesti je u svijet svog najdražeg kompozitora Johanna Sebastiana Bacha.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close