Potvrđeno

Raspala se Colonia

Kultura / Glazba | 31. 05. 2017. u 16:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raspala se ''Colonia'' - hrvatski glazbeni pop/dance sastav osnovan 1996. godine u Vinkovcima.

Vijest je potvrdila na svojoj novoj Facebook stranici pjevačica Indira Levak napisavši da se okreće solo karijeri.

''Colonia je divan period moje pjevačke karijere, moje povijesti, tisuće koncerata i hitova kojima sam dala svoj neizbrisiv pečat, a koje su dio mene kao umjetnice, zauvijek. Sada ću kao Indira, zajedno s timom divnih kreativaca moju prepoznatljivu energiju usmjeriti na svježe ideje i želje moje vjerne publike, kojoj sam zahvalna na podršci i ljubavi'', napisala je, između ostaloga, Indira Levak.

''Colonia'' je nastala kao plod suradnje Borisa Đurđevića i Tomislava Jelića, radijskih voditelja i producenata, te Indire Levak, koja im je pjevala vokale pri snimanju reklama i džinglova. Ime Colonia potječe od rimskog naziva za Vinkovce, grad u kojem su odrasli Boris i Tomislav.

Za dance glazbu su se opredijelili zato što su Boris i Tomislav radili kao DJ-evi po klubovima. Prvi album prodan je u 36.000 primjeraka, drugi u 42.000 a treći u više 60.000 primjeraka. Tomislav je napustio Coloniu 2014. godine, a izgleda da je danas došao konačni kraj jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih hrvatskih sastava.

Kopirati
Drag cursor here to close