'Koncert za rijeke Balkana'

Rambo Amadeus: Nova ideologija je ekologija

Istaknuo je da neće pomoći ni luksuz, ni novac, ni skupa auta, ni računi u banci ako ne budemo sačuvali biodiverzitet, jer čovjek bez ostalih živih bića koje polako ali temeljno u trci za profitom istrebljuje, nema na planeti nikakve šanse.
Kultura / Glazba | 14. 09. 2018. u 11:49 Bljesak.info
Kopirati

Dajući svesrdnu podršku kampanji za zaštitu rijeka na Balkanu, nakon samo par mjeseci Rambo Amadeus ponovo će nastupiti u Sarajevu zajedno sa Damirom Imamovićem, Edom Zari i Tamarom Obrovaci na "Koncertu za rijeke Balkana" koji će biti održan 29. rujna na Trgu djece Sarajeva.  

Rambo Amadeus, osim po glazbi, poznat je i po ekološkoj osviještenosti, ali i aktivnostima na zaštiti prirode. 

''Odazvao sam se da sviram na ovoj manifestaciji iz dva razloga. Vidio sam na nekoliko mjesta na Balkanu kako se čitav vodotok rijeke prekida i voda preusmjerava u cijevi, ostavljajući samu rijeku i okolinu bez života. Čovječanstvo u cjelini mora da razumije da mi moramo da ostavimo našoj djeci i unucima šansu da opstanu, a jedini način da im to omogućimo je da im ostavimo sačuvanu prirodu'', rekao je Rambo. 

Istaknuo je da neće pomoći ni luksuz, ni novac, ni skupa auta, ni računi u banci ako ne budemo sačuvali biodiverzitet, jer čovjek bez ostalih živih bića koje polako ali temeljno u trci za profitom istrebljuje, nema na planeti nikakve šanse. 

''Na kraju, planeta Zemlja će kako god okrenemo opstati, samo je pitanje hoće li i Homo sapiens, ukoliko ne promijeni svoj karakter, uspjeti u tome'',  naglasio je Rambo.  

Kao drugi razlog zašto sudjeluje naveo je činjenicu da živimo u društvu u kojem je uništena svaka dosadašnja ideologija i mladi ljudi traže novu ideologiju, nešto što će im dati puni smisao postojanja. 

''Ta nova ideologija svakako je ekologija, i ona ne poznaje nikakve ni državne, ni nacionalne ni vjerske granice i razlike između ljudi. Ja, dakle, dolazim da pomognem da se ta nužna, neophodna ideologija za opstanak Homo sapiensa prije svega osvijesti, ustanovi, a zatim i prihvati'', potcrtao je Rambo Amadeus. 

Koncert četvoro umjetnika organiziran je kao dio kampanje "Sačuvajmo plavo srce Europe" koja ima za cilj zaštitu najvrijednijih rijeka na Balkanu. Kampanju koordiniraju nevladine organizacije RiverWatch i EuroNatur i provode je zajedno sa partnerskim organizacijama u zemljama Balkana. U Bosni i Hercegovini lokalni partner je Centar za životnu sredinu. 

Ulaz na kocert je slobodan, a u slučaju kiše koncert će biti održan u Domu mladih Skenderija, priopćili su organizatori.


Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati