GPD Tivat

Puhački orkestar iz Trebižata sudjelovao na manifestaciji Veliki šušur

Puhački orkestar HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina sudjelovao je u Tivtu na manifestaciji “Veliki šušur”
Kultura / Glazba | 17. 06. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regij

Puhački orkestar HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina sudjelovao je protekle subote 15. lipnja 2019. godine u Tivtu na manifestaciji “Veliki šušur” koja je okupila nagrađivane orkestre iz regije.

Pored domaćina, GPD Tivat, u ovom najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regiji, sudjelovali su orkestri iz Kotora (CG), Budve (CG), Herceg Novog (CG), Elbasana (Albanija), Skadra (Albanija), Trebižat – Čapljina (BiH), Metkovića (RH), Đenovići (CG) te orkestri glazbenih škola.

Foto: PR / najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regij

Puhački orkestar HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina osnovan je davne 1925. godine. Nezaobilazan je na svim manifestacijama u Čapljini i okruženju. Kroz godine postojanja orkestar neumorno pronosi zvuke diljem Europe. Društvo iz Trebižata osim za orkestar gaji ljubav i za folklor, klape i maškare te ustrajno njeguje kulturnu baštinu.

Duga tradicija i ljubav prema glazbi već četiri generacije povezuje Glazbeno prosvjetno društvo ”Tivat” i orkestar iz Trebižata. Mnoge trenutke, i dobre i one loše, dijeli li su zajedno, navode iz HKUD Seljačka sloga.

To prijateljstvo i zajedništvo ljubomorno čuvaju i danas. Uz čestitke domaćinu, GPD Tivat, na 110. obljetnici trebižaćani su u koncertnom djelu festivala izveli sljedeće skladbe:

1. Strangers in the night
2. African Symphony
3. Livin’ on a Prayer
4. Ko’ nam brani

Foto: PR / najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regij
Kopirati
Drag cursor here to close