Povelja ''KASADA''

Prva nagrada publike za klapu ''Mir'' iz Međugorja

''Otišle smo u Perast prvi put i nismo imale velika očekivanja. Bio nam je cilj stati ''rame uz rame'' ostalim klapama i pokazati da Međugorje ima klapsku kulturu i mladež koja prepoznaje kvalitetnu glazbu.''
Kultura / Glazba | 02. 07. 2018. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među renomiranim klapama,  ženska klapa 'Mir' iz Međugorja, osvojila je prvu nagradu publike povelja 'Kasada' na 17. Međunarodnom festivalu klapa Perast održanom proteklog vikenda u Perastu u Crnoj Gori.

U natjecateljskom djelu u kategoriji ženske klape 17. Međunarodnog festivala klapa Perast djelile su se četiri nagrade. Prva nagrada žirija, te prva nagrada publike, druga i treća nagrada žirija. Stručni žiri predstavljali su Rajmir Kraljević (predsjednik žirija),  Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović. 

 Članice klape  'Mir' ističu da im je izuzetna čast bila nastupiti među 10 renomiranih klapa  koje djeluju  10 i više godina,  te veliko čudo osvojiti  prvu nagradu na tako priznatom međunarodnom festivalu u Perastu.  

''Otišle smo u Perast prvi put i nismo imale velika očekivanja. Bio nam je cilj stati ''rame uz rame'' ostalim klapama i pokazati da Međugorje ima klapsku kulturu i mladež koja prepoznaje kvalitetnu glazbu. Trajemo tek dvije godine, a naš uporan rad  Perast je prepoznao.  Osim klape 'Mir'  vodila sam i mušku klapu „Concordia“ iz Međugorja koja je kao najmlađi sudionik u muškoj kategoriji među izuzetno jakom konkurencijom  imala uspješan nastup.

Ova nagrada nas je mnogo motivirala i ohrabrila za nastavak rada. Skromno i ponizno  u subotu 7.7. klapa „Mir“ se natječe u polufinalu priznatog  Festivala dalmatinskih klapa Omiš.  Hvala dragom Bogu i našoj Gospi, za nas je ovo veliko čudo!''  kazala je prof. Monija Jarak Mikulić , voditeljica klape.

Na incijativu župnika fra Marinka Šakote klapa „Mir“ je  nastala u Međugorju, 3.9.2016. godine. Klapu čini devet članica zajedno s njihovom voditeljicom mr. solo pjevanja Monijom Jarak Mikulić koja u klapi pjeva drugi sopran.

Osim Monije tu su i prvi sopran Darija Ramljak, drugi sopran Ana Maria Ramljak , prvi alt  Ines Zovko, Iva Berišić i Zdravka Šego, te drugi alt Matea Mađar, Helena Taslak i Drina Penava.  Njihov uporan rad i trud urodio je plodom te ih odveo na mnoga mjesta i upoznao s mnogim ljudima.

Kopirati
Drag cursor here to close