SRETNO

Proslavu 20 godina MC Pavarotti uveličala i supruga velikog maestra Pavarottia

Na proslavu 20 godina Muzičkog centra Pavarotti stigla je i supruga Luciana Pavarottija, Nicoletta Mantovani, a s njom su stigli i tri talijanska tenora i pianista.
Kultura / Glazba | 21. 12. 2017. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzički centar 'Pavarotti' večeras je u sklopu programa kojim slave 20 godina postojanja pripremio bogat program. Kao uvod u program emitirana je projekcija kratkog filma o otvaranju Muzičkog centra 'Pavarotti', a nakon toga nastupili su doajeni klasične glazbene scene, bariton Ferdinan Zovko i pijanistica Meliha Kolukčija, te mlada pijanistica Sara Skopljak.

Na proslavu 20 godina Muzičkog centra 'Pavarotti' stigla je i supruga Luciana Pavarottija, Nicoletta Mantovani, a s njom su stigli i tri talijanska tenora i pianista.

"Dosta lijepih uspomena me veže za Mostar i 'Pavarotti' centar. Jako mi je drago što vidim da centar radi onako kako smo ga i ostavili prije 20 godina. To je jako bitno bilo i Lucianu jer je i on bio dijete rata i znao je moć glazbe, glazba nikad ne gradi zidove, ona zidove ruši i gradi mostove. Glazba je univerzalni jezik gdje ljudi mogu komunicirati bez ikakvih zapreka u smislu bilo kakvih razlika među ljudima", kazala je Nicoletta Mantovani.

Osvrnula se na to kako je Muzički centar 'Pavarotti' kada je došla bio pun djece koja pleše i pjevaju, te da se može vidjeti mnogo različitih uzrasta i to je jako veseli.

Direktor Muzičkog centra 'Pavarotti' Elvedin Nezirović kazao je da je cilj kao i prve godine otvorenja - preživjeti.

"Da budem iskren, ovo je jako emotivan trenutak kako za mene tako i za sve ljude koji ovde rade. Emotivan iz razloga jer samo mi znamo koliko smo uložili sebe i svojih kapaciteta da održimo ovaj centar u životu, a potom da zadržimo njegovu temeljnu funkciju i namjenu, dakle, onu ideju koju je 'veliki maestro' stavio u temelj ovog centra. To je da centar zadržimo otvorenim za svu djecu jer djeca su djeca i djeca nemaju nikakvih drugih predznaka ni identiteta", kazao je Nezirović.

Kopirati
Drag cursor here to close