Probudimo scenu zajedno

Privodi se kraju 3. krug online glazbenog natjecanja ‘Days Covers’

Kroz drugi krug imali smo prilike poslušati 50 natjecatelja kroz videa u trajanju od jedne minute dok se treći krug natjecanja odvija putem YouTube kanala ‘TV Society DAYS’ gdje 25 natjecanja izvodi svoje numere i bore se za prolazak u finalni krug.
Kultura / Glazba | 10. 11. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo bosanskohercegovačko online natjecanje u pjevanju odvija se putem društvene mreže Instagram gdje je kroz prvi krug okupilo 100-tinu mladih glazbenika koji su predstavili svoja znanja i umijeća kroz videa u trajanju od jedne minute.

Kroz drugi krug imali smo prilike poslušati 50 natjecatelja kroz videa u trajanju od jedne minute dok se treći krug natjecanja odvija putem YouTube kanala ‘TV Society DAYS’ gdje 25 natjecanja izvodi svoje numere i bore se za prolazak u finalni krug natjecanja u kojem će 6 finalista dobiti tekstove pjesama od strane mladih bosanskohercegovačkih tekstopisaca uz zadatak da urade potpuni angažman pjesme koju će izvesti u studiu generalnog sponzora natjecanja ‘Mass Covers’. Stručni žiri natjecanja ocjenjivat će izvedbe i proglasiti 3 pobjednika koji osvajaju svoj novi singl uz snimanje glazbenog spota.

Cilj natjecanja je povezivanje mladih nada glazbe i književnosti u svrhu buđenja bosasnkohercegovačke glazbene scene.

Natjecanje je izrodilo brojna nova poznanstva i lijepe suradnja. Jedan takav primjer suradnje dvoje natjecatelja izmamio je mnoge simpatije i impresije, a riječ je o kantautoru i pjevaču iz Širokog Brijega, Kristijanu Penaviću i mladoj pretalentovanoj pop pjevačici iz Brčkog, Enidi Mulamujić poznatijoj kao Nida Mars.

Njih dvoje svoj susret u Sarajevu ovjekovječili su zajedničkim perfomansom izvodeći pjesmu Dine Merline “Jel Sarajevo gdje je nekad bilo” posvetivši je vječnom gradu lijepih susreta i novih početaka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@kristijan_penavic)

Organizator natjecanja je društvena neformalna platfroma ‘Coffee Days’ vođena misijom da potencira, inicira te implementira projekte koji doprinose društvu te mladima omogući poticaj, podršku, promociju i afirmaciju s ciljem promicanja slobodnog, kreativnog i kulturnog izražavanja.

Aldin Avdić, kreativni direktor platforme za naš portal kazao je:

“Radeći na platformi “Coffee Days”, te kroz projekat “Sve te priče” , “Days Covers” i kroz razvoj naše nove priče “TV Society DAYS” upoznao sam pregršt genijalnih ljudi koji svojim entuzijazmom, voljom i talentom zrače nepokolebljivom voljom za ostankom i opstankom u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za mlade glazbenike kako bi predstavili i unaprijedili svoja znanja i talente koje stjeću kroz formalno i neformalno obrazovanje ali i proširili svoja poznanstva u cilju stvaranja novih tonova jer na koncu, ovu državu ne čine samo prirodne ljepote već i posebni ljudi.”

Natjecanje je počelo 21. srpnja, koji je ujedno činio prvi dan 21. ljeta u 21. stolkeću i obilježio se kao svjetski dan glazbe, dok će 21. lipnja 2022. godine biti predstavljene pobjedničke numere kroz oficijelni YT kanal “TV Society DAYS” koji će ujedno predstavljati službeni početak nove priče “Coffee Days” platforme. 

Natjecanje je namijenjeno svim ljubiteljima dobrih tonova, te kroz treći krug natjecanja svi zainteresirani imaju priliku podržati natjecatelje i sudjelovati u glasanju dok će stručni žiri kojeg čine tri vrsna poznavalaca glazbe i pjesništva kroz jedinstvene formulare ocjenjivati natjecatelje.

Uplovi u svijet glazbe ovdje

Kopirati
Drag cursor here to close