Koncert

'Primavera' u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru

Odlučili su održati koncert znakovitog naziva 'Primavera', kako bi sve prisutne podsjetili na dolazak proljeća, vodeći također računa o prostoru u kojem se koncert izvodi.
Kultura / Glazba | 02. 02. 2021. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 1. veljače 2021. u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru održan je koncert Simfonijskog orkestra Mostar.

Vrlo talentirani dječak, iznimne inteligencije, produhovljen i vrijedan, upija poput spužvice tajne muziciranja na violini. Pred Antonijem je blistava karijera, a osim njegovih roditelja, koji su svoj život podredili obrazovanju svojih četvero djece oko Antonija se okupio cijeli tim vrhunskih umjetnika, profesora violine. Svatko od njih otkriva mu, na svoj način, tehnike sviranja, ali i čitavu filozofiju umjetnosti, jer je glazbu nemoguće doživjeti u punini bez slikarstva i književnosti.

Dječak vrlo lijepo slika, ali prije svega treba kazati da je Toni zaigrani mali čovjek, smiren i ljubazan, dobar prijatelj, omiljen u razredu, među svojim vršnjacima, a već, evo vrsni umjetnik.

Foto: PR / Koncert Simfonijskog orkestra Mostar u kapelici Franjevačke crkve

Članovi žirija, kako na domaćim, tako i na međunarodnim natjecanjima, visokim ocjenama vrjednuju Tonijevo muziciranje.

Spomenimo da je na online natjecanju u SAD-u u konkurenciji 700 natjecatelja, Toni zaslužio 2. nagradu!

Violist Đorđe Milovanović glazbenik je osebujnog tona, plijeni svojim baršunastim zvukom i prenosi na orkestar nevjerojatni mir. Telemannov koncert za violu posljednji put se u Mostaru mogao uživo čuti prije 30-ak godina.

Foto: Čitatelj / Prepuna kapelica Franjevačke crkve u Mostaru

Prof. Jovan Bogosavljević, sveučilišni profesor u Nišu i Sarajevu, a ujedno i virtuoz na violini, osoba je koja svakog čovjeka koji se nađe u njegovoj blizini oplemeni. To je osobina onih velikih umjetnika koji, vjerojatno zahvalni Bogu na talentima kojima ih je opskrbio, uživaju u poslu kojim se bave pa na svoje studente izlijevaju mir i poučavaju ih s velikom lakoćom, nesebično im otkrivajući tajne ovladavanja kraljicom instrumenata.

Foto: PR / Koncert Simfonijskog orkestra Mostar u kapelici Franjevačke crkve

Simfonijski orkestar Mostar zahvalan je Gradu Mostaru što je prepoznao koliki značaj ima orkestar ne samo za Grad, nego i za cijelu Hercegovinu, pa ih ta činjenica, kao i sve brojnija publika, obvezuje da budu maksimalno profesionalni i posvećeni svome poslu.

Stoga su se i odlučili održati koncert znakovitog naziva 'Primavera', kako bi sve prisutne podsjetili na dolazak proljeća, vodeći također računa o prostoru u kojem se koncert izvodi.

Foto: Čitatelj / Mladi talentirani violinist sa svojim 'kolegama'

Činjenica jest da je baroknu glazbu idealno izvoditi u crkvenom ambijentu. Fra Boži Miliću, zahvalni na gostoprimstvu i ljubaznosti, obećali su da će i naredni koncert izvesti upravo tu, u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru.

Raspoloženi su reprizirati koncert 'Primavera' diljem lijepe BiH, napomenuli su iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close