Upisi u tijeku

Prijavite se u Mostar Rock School!

Nastavni program Mostar Rock School je prilagođen mladim polaznicima, te se implementira u dvije smjene
Kultura / Glazba | 13. 08. 2019. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Rock School poziva sve zainteresirane mlade ljude da se prijave u osmu programsku školsku godinu, a upisi traju do 31. kolovoza.

Nastavni program Mostar Rock School je prilagođen mladim polaznicima, te se implementira u dvije smjene, ovisno o tome je li polaznici svoju redovitu nastavu (u osnovnim i srednjim školama ili na fakultetu) pohađaju u jutarnjem ili popodnevnom terminu, navode iz škole.

Program Mostar Rock School je osmišljen da razvije vještine muziciranja kod mladih osoba, ali je program također osmišljen na način da približi mlade ljude sa istim zanimanjem kako bi mladi glazbenici imali što veći izbor za međusobnu suradnju i stvaralaštvo. Za razliku od koncepta obrazovanja usmjerenog ka poučavanju i predavaču, Mostar Rock School primjenjuje inovativne didaktičke metode gdje je nastavni program usmjeren i prilagođen polazniku i samom procesu učenja.

Iz Rock škole dodaju da osim nastave, polaznici dobivaju i mogućnost profesionalnih angažmana.

Foto: PR / Upisi u Rock School

''Kroz redovitu tjednu individualnu nastavu polaznici škole stječu i unaprjeđuju svoje znanje i glazbene vještine, a u sklopu ostalih školskih aktivnosti međusobno surađuju, kreiraju bendove, nastupaju na školskim koncertima, te bivaju prepoznati i angažirani i na profesionalnoj razini'', navode.

Mostar Rock School nudi upise za: bubnjeve, bass gitaru, gitaru, vokal, klavijature, saksofon, audioprodukciju, te kreativnu elektroničku produkciju.

Kako navode, nije potrebno prethodno glazbeno iskustvo.

''Svi zainteresirani, bez obzira na to imaju li prethodno znanje ili ne, imaju mogućnost da se prijave i prođu kratku audiciju sa predavačima Rock škole, te nadamo se, započnu svoje putovanje kroz svijet glazbe i umjetnosti zajedno sa nama i uz našu podršku. Rock škola nudi potpuno opremljene prostorije za učenje i vježbanje moderne muzike, sa visoko kvalitetnim instrumentima i ozvučenjem'', priopćili su. 

Mjesečna članarina za pohađanje jednog instrumenta iznosi 30 KM.

Jezgrene aktivnosti Rock škole Mostar podržava Veleposlanstvo Kraljevine Norveške, SIDA - Veleposlanstvo Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar.

Rock škola u brojevima

Mostar Rock Škola je u prethodnoj godini održala preko 5.000 sati nastave za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, saksofon, vokal, audioprodukciju, kreativnu elektronsku produkciju i solfeggio, formirala 66 privremenih bendova kroz 5 ciklusa unutar "Session band" programa u kojem polaznici škole stječu iskustvo svirajući u bend formaciji što su imali priliku raditi više od 800 sati u minuloj školskoj godini.

Pored ovoga, u prostorijama Rock škole je održano preko 2.000 vježbi i proba muzičara i bendova koji koriste infrastrukturu Rock škole. Od marta je Rock škola pokrenula i svoj film klub, MoRS Film Club, koji u dugoročnom periodu ima edukativan karakter. 

Također, u protekloj godini Rock škola je organizirala niz aktivnosti od čega 72 koncerta i svirke zajedno sa Booking odjelom škole, pokrenula Mobile Rock School u 9 hercegovačkih gradova, uzela učešće na dvije razmjene mladih, Društvo Manifest (Prijedor) , Biti Mlad (Slo) i UWCiM, održala dva masterclassa, realizirala 16 studijskih snimanja u DK studiju Rock škole. 

Kopirati
Drag cursor here to close