Oproštaj od Dražena

Dražen Janković: Nadrealist koji je dao veliki obol glazbi Zabranjenog pušenja

Janković je preminuo u petak ujutro, a uzrok smrti za sada nije poznat.
Kultura / Glazba | 10. 11. 2018. u 20:13 Bljesak.info
Djevojčice kojima miriše koža

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preminuo je Dražen Janković, prvi klavijaturist Zabranjenog pušenja i mlađi brat Neleta Karajlića. Tužnu vijest na svom Facebooku objavili su članovi popularne sarajevske rock skupine.

''Dragi Drale. Živiš i dalje s nama, sa svojim pjesmama i svojim duhom. Tvoje dobro srce prekratko nas je grijalo. Grlimo te za oproštaj, divni i plemeniti druže'', stoji u objavi. Janković je preminuo u petak ujutro, a uzrok smrti za sada nije poznat, piše Večernji.hr.

Osim karijere u Zabranjenom pušenju iza njega je i nekoliko knjiga među kojima je i Putopis Zabranjeno pušenje. Bio je i član "No Smoking Orchestra". U javnosti se Janković prvi puta pojavio u kolovozu ove godine na beogradskom Beer festu kada je došao podržati brata Neleta, pravog imena Nenad Janković,  koji je najpoznatiji kao bivši pjevač Zabranjenog pušenja.

Iako u sjeni svog poznatijeg brata Nenada Jankovića (Neleta Karajlića), Dražen je tijekom osamdesetih godina 20. stoljeća dao velik obol grupi kao autor glazbe jedne od njihovih najpoznatijih pjesama “Djevojčice kojima miriše koža” te kao aranžer.

U drugoj polovici devedesetih je sudjelovao kao autor na albumu beogradskog Zabranjenog pušenja “Ja nisam odavle”, a također je bio gost na koncertima zagrebačkog Zabranjenog pušenja. Dražen Janković je također sudjelovao u skečevima “Top lista nadrealista”, piše Muzika.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close