Osnivač Ambasadora

Preminuo poznati sarajevski glazbenik Slobodan Vujović Vuja

Vujović je rođen u Fojnici, a odrastao je i školovao se u Sarajevu. Glazbom se intenzivnije kao gitarist počeo baviti 1965. godine, a 1968. osnovao je sastav Ambasadori, nakon raspada sarajevskih Kodeksa...
Kultura / Glazba | 16. 07. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Ambasadori s Ismetom Dervoz (Krvavac)

Osnivač nekad vrlo popularne sarajevske grupe Ambasadori Slobodan Vujović Vuja u nedjelju je preminuo u 71. godini, prenose sarajevski mediji.

Tužnu vijest na Facebooku je objavila pjevačica Jasna Gospić, jedna od nekadašnjih članica benda.

"Jednog sasvim običnog sarajevskog dana, pozvao me je da budem član grupe Ambasadori i tako u velikoj mjeri odredio moj život. Bilo je to više od glazbe i više od običnog dana, bio je to životni put i opredjeljenje. Takav isti 'običan' dan imale su i moje drage kolege Zdravko Čolić, Ismeta Dervoz i Hari Varešanović. Svatko od nas u životu ima takav dan u kojem se određuje ali, sretan je onaj koji ima tu sreću da mu netko pruži ruku kao što je Vuja pružio nama. Nažalost, daljine su nas razdvojile, ali zauvijek će ostati naše zajedničke pjesme i svaka tvoja nota koju si nam podario. Koliko su tvoje pjesme lijepe govori činjenica da su i danas među najslušanijima i najljepšima, putuju kroz generacije. Počivaj u miru dragi Vuja, vole te tvoji pjevači Čola, Ismeta Hari i Jasna. Obitelji upućujemo najiskreniju sućut", napisala je.

Video: Eurovision 1976 – Yugoslavia – Ambasadori – Ne mogu skriti svoju bol

Vujović je rođen u Fojnici, a odrastao je i školovao se u Sarajevu. Glazbom se kao gitarist intenzivnije počeo baviti 1965. godine, a 1968. osnovao je sastav Ambasadori, nakon raspada sarajevskih Kodeksa, od čijih članova će s jedne strane u budućnosti nastati Bijelo dugme, a na drugoj Ambasadori.

S pjesmom "Ne mogu skriti svoju bol" Ambasadori su predstavljali Jugoslaviju na Euroviziji u Haagu (1976.).

Jasna Gospić otpjevala je i jednu od najpamtljivijih pjesama benda - Dođi u pet do pet, čiji je autor Vojović.

U Ambasadorima su svoje karijere započeli Zdravko Čolić, Hari Verešanović, Ismeta Dervoz i Jasna Gospić.

Video: Ambasadori - Dođi u pet do pet (1977)
Kopirati
Drag cursor here to close