Mary Wilson

Preminula pjevačica kultnog američkog benda The Supremes

Wilson je zajedno s drugim članicama skupine primljena u Kuću slavnih rock and rolla 1988. godine.
Kultura / Glazba | 09. 02. 2021. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mary Wilson, jedna od osnivačica kultnog američkog benda The Supremes i pjevačica Motowna, preminula je jučer u svom domu u Las Vegasu u 77. godini života, izvijestili su američki mediji.

 Mary Wilson

Wilson je imala tek 15 godina kada je, uz Dianu Ross i Florence Ballard, stvorila poznatu američku skupinu s kojom je radila i nakon odlaska Diane Ross. Wilson je zajedno s drugim članicama skupine primljena u Kuću slavnih rock and rolla 1988. godine.

"Mary Wilson bila mi je istinski posebna izvođačica i glazbena diva. Strašno će mi nedostajati", napisao je Berry Gordy, osnivač diskograske kuće Motown records koji je stajao iza mnogih hitova skupine.

Video: The Supremes: Live @ The Hollywood Palace (1966) - "You Keep Me Hangin

Umrla je u svom domu u Las Vegasu 8. veljače, objavio je njen agent Jay Schwartz. Okolnosti smrti nisu poznate.

Dva dana prije smrti na YouTube kanalu objavila je videozapis u kojem je istaknula kako radi na novoj glazbi uz najavu "uzbudljivih vijesti od The Supremes, Florence Ballard i neobjavljenih materijala".

Wilson je rođena 12. ožujka 1944. u Greenvilleu, u državi Mississippi. S 12 godina s majkom je preselila u Detroit, nakon razdoblja u kojem su je odgajali ujna i ujak.

Bend The Supremes je vrhunac dostigao šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su izdali uspješnice "Stop! In the Name of Love" i "Baby Love".

Nakon odlaska Diane Ross koja je počela svoju samostalnu karijeru, grupa nije nikad ostvarila ranije zabilježenu dominaciju američkim ljestvicama, ali živjela je u hitovima "River Deep, Mountain High" i "Stoned Love".

Ross je zamijenila Jean Terell, a grupa se konačno razišla 1977. godine.

O Wilson se malo čulo nakon razlaza skupine, ali je "pod svjetla reflektora" ponovno kročila u objavama svojih memoara "Dreamgirl: My Life As a Supreme" u kojima su detaljno opisani njezino vrijeme u bendu - i odnos s Dinaom Ross, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close