Red Bull RapLika

Poznata hip hop imena u žiriju natjecanja najboljih regionalnih freestylera

U subotu 16. studenog u Sarajevu se održava veliko regionalno finale Red Bull RapLike, nakon kojeg slijedi Brown Sugar RnB Special Edition party.
Kultura / Glazba | 14. 11. 2019. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 16. studenog u Sarajevu se održava veliko regionalno finale Red Bull RapLike, nakon kojeg slijedi Brown Sugar RnB Special Edition party. Saša (TBF), Frenkie, Kendi, Rade (High5) i Almir (Dubioza kolektiv) će imati težak zadatak dok budu dijelili pravdu za osam odabranih MC-ijeva iz regije. Očekuje se i da članovi sudačke petorke svojim nastupima obraduju publiku i dodatno podignu atmosferu u Zetri, koja će za ovu veliku hip hop noć biti posebno pripremljena.

Sva tri državna finala Red Bull RapLike 2019 (BiH, Hrvatska, Srbija) su održana i poznato je svih osam učesnika regionalnog finala koji će se ove subote u Zetri boriti za laskavi naslov najboljeg freestyle MC-ija na ovim prostorima. Sarajevo, Zagreb i Beograd su svjedočili vrhunskim turnirima uz pune dvorane i sjajnu atmosferu. No, očekuje se da će regionalno finale sve to nadmašiti. Natjecatelji se uveliko spremaju, a poznata su i zvučna imena regionalne hip hop scene koja će činiti sudačku petorku, navodi se u priopćenju.

Foto: PR / Poznata hip hop imena u žiriju natjecanju najboljih regionalnih freestylera

Srbiju u žiriju predstavlja Kendi, iza kojeg su brojne Red Bull RapLike, a prošle godine je bio dio sudačkog tima na regionalnom finalu 2018 u Tuzli.

Iz Hrvatske ove godine stižu dva člana žirija. To su Saša Antić iz kultnog splitskog sastava TBF, koji sa sobom donosi iskustvo i znanje stare škole, i Rade iz High5 ekipe, predstavnik novog zvuka i nove generacije.

Pored njih tu su, naravno, i dvojica domaćina: Almir iz najpopularnijeg balkanskog benda Dubioza Kolektiv, te stalni član i gost RapLike - Frenkie. Dijeliti pozornicu s ovakvim velikanima regionalne hip hop scene nije mala stvar, i učesnici će sigurno znati cijeniti savjete sudačkog tima.

Voditeljski dvojac natjecanja bit će Stihomir Klepić i Čika Gagara iz popularnog sarajevskog hip hop benda Helem Nejse.

Foto: PR / Poznata hip hop imena u žiriju natjecanju najboljih regionalnih freestylera

Pored toga što će ocjenjivati umijeće najboljih freestylera, svi će oni u pauzama između betlova prisutne počastiti i svojim nastupima. Postoje nagovještaji da Almir sprema iznenađenje sa voditeljima Stihijem i Gagarom, dok će Frenkie, Kontra i Indigo po prvi put izvesti novu pjesmu sa nadolazećeg albuma ''20/20''. Po svemu sudeći, gledatelje u Zetri očekuje bogat program i žestoko rap veče, ističu organizatori.

Šlag na tortu svakako će biti specijalno izdanje popularnog Brown Sugar RnB partyja, koje će posjetitelje dočekati kad se u 21h otvore vrata Zetre te se odmah nakon proglašenja pobjednika nastaviti i trajati do ranih jutarnjih sati. Domaćini Brown Sugara su već tradicionalno DJ Soul i Merakoon, koji su zaduženi i za warm-up te će tijekom betlova davati muzičku podršku natjecateljima.

Za oba eventa vrijede iste ulaznice, koje su mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba po cijeni od 10 KM (u cijenu je uključena konzumacija - jedan Red Bull). Svi koji svoje ulaznice kupe online koristeći UniCredit Bank kartice, uz svaku kupljenu kartu dobit će i dvije pozivnice za ove događaje u Zetri. Ova olakšica za korisnike UniCredit Bank kartica vrijedi do kraja današnjeg dana, ili dok ulaznice ne budu rasprodane.

Kopirati
Drag cursor here to close