Koncert

'Pop&Rock strana A' uskoro u Mostaru

'Pjesme na koncertu izvodimo kronološki, od 1972. godine i skladbe 'Sve ove godine' od Indexa pa da novijih pop i rock hitova. Na repertaoru će biti Bijelo dugme, Parni valjak, Prljavo kazalište, Indeksi i drugi'
Kultura / Glazba | 21. 02. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj se put na stalcima se nalaze pop i rock pjesme uz koje su mnogi odrastali. Tako će svi koji dođu  moći čuti najpoznatije pjesme Bijeloga dugmeta, Prljavoga kazališta, Parnoga valjka, Indeksa i još mnogo toga u izvedbi puhačkoga orkestra.

''Ovo je projekt na kojem radimo duže vrijeme. Na samu ideju smo došli prije nešto manje od godinu dana jer smo smatrali da bi bilo zanimljivo čuti pop i rock pjesme u izvedbi puhačkog orkestra. To se, iskreno, danas može vrlo rijetko čuti. Sastavili smo repertoar, pisali aranžmane, dio aranžmana smo dobili i od prijateljskih orkestara iz Novog Travnika, Petrovine i Huma na Sutli dok je drugi aranžmana napisao naš dirigent maestro Damir Bunoza. Naime, aranžmane domaćih pjesama je vrlo teško pronaći, nisu dostupni jer ni nema mnogo. Aranžmane za Queen, Beatlese, ABBU je relativno lako pronaći na internetu tako da nam je to bio još jedan izazov'' – poručio je  u razgovoru Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.

Dirigent je ponovno maestro Damir Bunoza , a kao solisti će nastupiti Ante Sunjic, Josip Anicic, Ivan Suo i Mario Berisic. Gost večeri je Mostar big band.

''Pjesme na koncertu izvodimo kronološki, od 1972. godine i skladbe 'Sve ove godine' od Indexa pa da novijih pop i rock hitova. Na repertaoru će biti Bijelo dugme, Parni valjak, Prljavo kazalište, Indeksi i drugi. Nadam se da ćete doći i uživati u pjesmama uz koje je većina nas odrastala'', kazao je Šunjić.

Ulaz je besplatan ali je broj mjesta ograničen.

Koncert će se održati u ponedjeljak 24. veljače 2020. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Kopirati
Drag cursor here to close